«ΑγγίΖΩ την Υγεία» στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας


Δεκάδες μαθητές άγγιξαν την υγεία σε ημερίδα του Τμήματος Επιστημών Ζωής και Υγείας

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η πρώτη ημερίδα με τίτλο «ΑγγίΖΩ την Υγεία», που διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Χημικών και τον Σύνδεσμο Φυσιογνωστών Βιολόγων Καθηγητών Κύπρου στις εγκαταστάσεις του.

Δεκάδες μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τα υπερσύγχρονα εργαστήρια του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και να χρησιμοποιήσουν εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας. Παράλληλα, ενημερώθηκαν για τα ακαδημαϊκά προγράμματα που προσφέρονται από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας στις Επιστήμες Ζωής και Υγείας. Τα προγράμματα αυτά ανοίγουν νέους προσανατολισμούς επαγγελματικής αποκατάστασης με θετική προοπτική εργοδότησης, τόσο στην Κύπρο,όσο και σε ολόκληρη την Ευρώπη.

«Σε μια εποχή δύσκολης οικονομικής κατάστασης για τη χώρα μας, οι νέοι μας χρειάζεται να αναζητούν την καινοτομία και τη διαφορετικότητα, να μη φοβούνται τη σκληρή δουλειά, να ψάχνουν, να ψάχνονται και να μαθαίνουν σε όλη τη διάρκεια του εκπαιδευτικού και επαγγελματικού τους ταξιδιού», υπέδειξε η Στάλω Κουκουμά, Επιθεωρήτρια Χημείας Μέσης Εκπαίδευσης, που εκπροσώπησε τον Διευθυντή Μέσης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, Κυπριανό Λούη.

Η ομιλήτρια συνεχάρη τους διοργανωτές για την Ημερίδα και εξέφρασε την ευχή για μελλοντικές συνεργασίες ώστε να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις στην εκπαίδευση και την επαγγελματική αποκατάσταση των νέων της Κύπρου. «Γιατί στους νέους μας ανήκει το μέλλον, ιδιαίτερα σε αυτούς που το προετοιμάζουν και μάχονται γι’ αυτό», κατέληξε.

Η Νίκη Ρόουζ, εκπρόσωπος του Συνδέσμου Φυσιογνωστών Βιολόγων Καθηγητών Κύπρου, επεσήμανε ότι ερευνητές καθημερινά εργάζονται στα εργαστήρια του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, για να πετύχουν νέες ανακαλύψεις που συμβάλλουνστη βελτίωση της ζωής μας. «Η Βιολογία είναι η κατεξοχήν επιστήμη που μελετά τα φαινόμενα της ζωής, σε όλους τους οργανισμούς και ιδιαίτερα στον άνθρωπο. Η τεράστια εξέλιξη της επιστήμης μας οφείλεται στις σπουδαίες ανακαλύψεις στους τομείς της Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής σε εργαστήρια σαν κι αυτά που γνωρίσατε», τόνισε.

Η Μυρτάνη Πιερή, Επίκουρη Καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, έκανε διάλεξη με θέμα: «Το Σώμα μας, ένα Μουσείο Φυσικής Ιστορίας», ενώ η Ημερίδα έκλεισε με την απονομή πιστοποιητικών συμμετοχής στους μαθητές, από τον Δρα Κυριάκο Φελέκκη, Πρόεδρο του Τμήματος Επιστημών Ζωής και Υγείας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Ο Δρ. Φελέκκης αναφέρθηκε στην ραγδαία ανάπτυξη των Επιστημών Υγείας ανά το παγκόσμιο και περιέγραψε τα προγράμματα του Τμήματος όπως είναι η Βιολογία του Ανθρώπου, η Διαιτολογία-Διατροφολογία, η Νοσηλευτική, η Φαρμακευτική, η Φυσικοθεραπεία και η Επιστήμη του Αθλητισμού.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











336