Υψίστης σημασίας συνεδρίαση του Διεθνούς Συμβουλίου Νοσηλευτών στην Γενεύη


Tα μέλη του Διεθνούς Συμβουλίου Νοσηλευτών (ΔΣΝ) (International Council of Nurses - ICN) συνέρχονται από την Κυριακή 22 μέχρι την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015 σε συνεδρίαση στα κεντρικά γραφεία του Οργανισμού στη Γενεύη της Ελβετίας.

Η ατζέντα της συνεδρίασης περιλαμβάνει ζητήματα που αφορούν την οργάνωση και βελτίωση της λειτουργίας του ΔΣΝ καθώς και ζητήματα που απορρέουν από τη στρατηγική του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ) αναφορικά με τους ανθρώπινους πόρους στην Υγεία (Global Strategy on HRH: Workforce 2030).

Σημειώνεται ότι παράλληλα με αυτό, η διεθνής κοινότητα προσπαθεί να εντοπίσει ένα νέο σύνολο παγκόσμιων Αναπτυξιακών στόχων (Sustainable Development Goals - SDGs) για την περίοδο 2016 - 2030, ως συνέχεια των Αναπτυξιακών Στόχων της Χιλιετίας (Millenium Development Goals –MDGs) 2000-2015.

H πρωτοβουλία αυτή του Π.Ο.Υ θα παράσχει το πλαίσιο δραστηριοτήτων για το συγκεκριμένο θέμα στο χώρο της υγείας για τα επόμενα 15 χρόνια. Μόλις ολοκληρωθούν οι ευρύτεροι αυτοί στόχοι, που έχουν τεθεί σε πολιτικό επίπεδο, η παγκόσμια στρατηγική για το ανθρώπινο δυναμικό της υγείας θα παρέχει συγκεκριμένες προτάσεις και ιδέες για το πώς μπορεί να επιτευχθούν σε ένα πιο τεχνικό επίπεδο.

Ο ρόλος της Νοσηλευτικής σε μια τέτοια στρατηγική είναι υψίστης σημασίας για το ICN. Οι Εθνικοί Νοσηλευτικοί Σύνδεσμοι μέλη του, έχουν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο σε όλη τη διαδικασία ανάπτυξης των SDGs.

Τα Υπουργεία Υγείας των χωρών που συμμετέχουν ως μέλη του Π.Ο.Υ έχουν την ευκαιρία να υποβάλουν τις παρατηρήσεις τους κατά τη συνεδρίαση του εκτελεστικού σώματος του Π.Ο.Υ τον Ιανουάριο του 2016 και στη Γενική Συνέλευση το Μάιο του 2016.

Περισσότερες πληροφορίες για τη στρατηγική του Π.Ο.Υ στη σελίδα: http://www.who.int/hrh/resources/online_consult-globstrat_hrh/en/




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











195