Υπουργός Υγείας: Απορρίπτω την κατηγορία που εξαπέλυσε η αντιπολίτευση για το λογισμικό του ΟΑΥ


«Παρακολουθώ με κατάπληξη τη μεθοδική και συστηματική προσπάθεια κάποιων να εμφανίσουν την τεράστια προσπάθεια που κατεβλήθη, ώστε επιτέλους η διαδικασία επιλογής του προσφοριοδότη για το λογισμικό του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ), που αποτελεί το πρώτο και ουσιαστικότερο βήμα και προϋπόθεση για την εισαγωγή του ΓεΣΥ, να ακυρωθεί ή να μπλοκαριστεί. Στις προσπάθειές τους δεν δίστασαν να επιχειρήσουν την εμφάνιση του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας ως διαφωνούντα με τις δρομολογηθείσες διαδικασίες», αναφέρει σε δηλώσεις του ο υπουργός Υγείας Γιώργος Παμπορίδης.

Ο υπουργός Υγείας προσθέτει: «Επιθυμώ για άλλη μια φορά να ξεκαθαρίσω ότι η Κυβέρνηση, αναγνωρίζοντας ακριβώς ότι τυχόν ακύρωση ή μπλοκάρισμα των διαδικασιών ολοκλήρωσης της διαδικασίας ανάθεσης του λογισμικού του ΟΑΥ θα αποτελούσε καίριο πλήγμα στις προσπάθειες για εισαγωγή του ΓεΣΥ, έπραξε ότι ήταν δυνατόν για να διασώσει μια διαδικασία, η οποία τέθηκε εν κινδύνω και σε καταστολή με απόφαση προηγούμενης Κυβέρνησης. Ως εκ τούτου, απορρίπτω τη σχετική κατηγορία που εξαπέλυσε νωρίτερα σήμερα η αντιπολίτευση».

Ο κ. Παμπορίδης τονίζει: «Επαναλαμβάνω για άλλη μια φορά ότι, η ολοκλήρωση των διαδικασιών αξιολόγησης των υποβληθείσων προσφορών για το λογισμικό του ΟΑΥ συμπίπτει με την εξαγγελθείσα πρόθεση του Προέδρου της Δημοκρατίας περί οριστικοποίησης, σε συνεργασία και με τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις του τόπου, των σχεδιασμών περί πλήρους μεταρρύθμισης του τομέα της Υγείας».

«Εν αναμονή λοιπόν των σχετικών αποφάσεων και της παράλληλης ολοκλήρωσης της διαδικασίας αξιολόγησης των υποβληθείσων προσφορών του λογισμικού του ΟΑΥ», καταλήγει, «η Κυβέρνηση υπεύθυνα και σε πλήρη συνεννόηση με το Γραφείο του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας ενεργεί ώστε να διασφαλιστεί αφενός, ότι η εν λόγω μεταρρύθμιση δεν θα τεθεί εν κινδύνω εξαιτίας της εγκατάλειψης κατακύρωσης του λογισμικού και αφετέρου, δεν θα κατακυρωθεί οποιαδήποτε προσφορά η οποία δεν θα συνάδει με τους σχεδιασμούς της Πολιτείας για τη μεταρρύθμιση του τομέα της Υγείας».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











251