Χατζηπέτρου: Πρέπει να ξαναδούμε φορολογίες και παράνομες αποκοπές


Ο ΓΓ της ΠΑΣΥΔΥ Γλαύκος Χατζηπέτρου μιλώντας στο συνέδριο της Συντεχνίας είπε πως οι εργαζόμενοι στον ευρύτερο δημόσιο τομέα βιώνουν εδώ και μια πενταετία την πολιτική της λιτότητας που επηρεάζει τα εισοδήματα και το βιοτικό τους επίπεδο, όσο και την ίδια τη λειτουργία της δημόσιας υπηρεσίας

Ο κ. Χατζηπέτρου είπε πως «αναμφίβολα η επιβολή σωρευτικών μέτρων κατά των υπαλλήλων και συνταξιούχων του δημοσίου οδήγησαν σε πρωτοφανή συρρίκνωση των εισοδημάτων τους». Πρόσθεσε πως «οι διαδοχικές μειώσεις στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων σε συνδυασμό με την κατακράτηση των προσαυξήσεων έχουν ως αποτέλεσμα τη συρρίκνωση των απολαβών σε ποσοστό 30%».

Υπενθύμισε ότι η ΠΑΣΥΔΥ αμφισβήτησε τη νομιμότητα των μέτρων αυτών, που αφορούν τις αποκοπές στους μισθούς και τις συντάξεις, την επιβολή συνεισφοράς για το συνταξιοδοτικό και τη μείωση του εφάπαξ και τη μη παραχώρηση προσαυξήσεων, προσφεύγοντας στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Αναφέρθηκε στην έξοδο από το μνημόνιο, σημειώνοντας ότι απαιτείται υπευθυνότητα γιατί «ο δρόμος για τη δημιουργία συνθηκών που θα οδηγήσουν σε οικονομική σταθερότητα και ανάκαμψη παραμένει μακρύς».

«Ανεξάρτητα των όσων προανέφερα θα πρέπει να γίνει προγραμματισμός για επιστροφή στην ομαλότητα. Θα πρέπει να ξαναδούμε τις φορολογίες αλλά και τις παράνομες αποκοπές που συνεχίζονται για πέμπτο χρόνο. Αυτό θα δημιουργήσει πρόσθετη κατανάλωση και επενδύσεις στην οικονομία, θα αυξήσει το ρυθμό ανάπτυξης και θα οδηγήσει σε σταδιακή μείωση της ανεργίας, που είναι το ζητούμενο», τόνισε.

Τέλος, ο κ. Χατζηπέτρου ζήτησε από την εκτελεστική εξουσία όπως προωθήσει το νομοσχέδιο για ρύθμιση του θέματος των εκτάκτων στη δημόσια υπηρεσία.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι αναφορές του Προέδρου της συντεχνίας, Αντώνη Κουτσουλλή, ο οποίος εξέφρασε «έντονη πικρία» για το γεγονός ότι «οι συνέπειες της ανείπωτης οικονομικής κρίσης που έπληξε τον τόπο μας και για την οποία άλλοι είναι οι πραγματικοί υπαίτιοι φορτώθηκαν εξ ολοκλήρου στους εργαζόμενους και ειδικότερα στους μισθωτούς του ευρύτερου δημοσίου τομέα».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











1070