Χάραξε οδικό χάρτη διεκδίκησης των αιτημάτων της ΠΑΣΥΝΟ, το Διοικητικό Συμβούλιο της συντεχνίας


Το πράσινο φως που άναψε η ψηφοφορία της περασμένης Παρασκευής ανάμεσα στους νοσηλευτές-μέλη της Παγκύπριας Συντεχνίας Νοσηλευτών, «επικύρωσε» τη Δευτέρα το Δ.Σ. της συντεχνίας.

Συγκεκριμένα, σε πολύωρη συνεδρία του το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΣΥΝΟ καθόρισε τα επόμενα βήματα σε σχέση τη μορφή διεκδίκησης των αιτημάτων της, ορίζοντας συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα ως προς τις μετέπειτα κινήσεις στις οποίες θα προβεί. Επί των αποφάσεων που έλαβε το Δ.Σ. της ΠΑΣΥΝΟ, θα ενημερώσει σχετικά με επιστολή που θα του αποστείλει την Τρίτη, τον Υπουργό Υγείας, Φίλιππο Πατσαλή.

Υπενθυμίζεται πως τα μέλη της ΠΑΣΥΝΟ αποφάσισαν κατά πλειοψηφία (95%), σε ψηφοφορία τους την περασμένη Παρασκευή, να στηρίξουν και να εξουσιοδοτήσουν το Δ.Σ. της συντεχνίας να υλοποιήσει την απόφασή του για δυναμικές κινητοποιήσεις προς διεκδίκηση των αιτημάτων τους.

Στις διεκδικήσεις των νοσηλευτών της ΠΑΣΥΝΟ βρίσκονται τα εξής:

*Aναπροσαρμογή της δομής των κλιμάκων μισθοδοσίας από την κλίμακα Α5-7-8 σε πανεπιστημιακή κλίμακα Α8-10-11.

*Αποπαγοποίηση των 189 θέσεων μόνιμου διορισμού που εκκρεμούν στην Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας (ΕΔΥ) από το 2011 και την αποπαγοποίηση των θέσεων προαγωγής όπως έχει δρομολογηθεί σε άλλους τομείς του δημόσιου τομέα. *Εξασφάλιση της σωστής στελέχωσης των τμημάτων στα δημόσια Νοσηλευτήρια.

*Μετατροπή της σύμβασης των επηρεαζόμενων νοσηλευτών από ορισμένης χρονικής διάρκειας σε αορίστου διάρκειας.

*Εισαγωγή του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας και κατάταξη του νοσηλευτικού επαγγέλματος στα ανθυγιεινά επαγγέλματα.

Διαβάστε εδώ: Οι νοσηλευτές της ΠΑΣΥΝΟ εξουσιοδότησαν την ηγεσία τους για δυναμικές κινητοποιήσεις




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











238