Τον κάλεσαν για εγχείρηση ανοικτής καρδιάς, αλλά δεν είχαν το ιστορικό του


Σε σοβαρή καταγγελία ως προς τις ακολουθητέες διαδικασίες υποβολής σε εγχείρηση ανοικτής καρδιάς στο Γενικό Νοσοκομείο προβαίνει ασθενής, διά ανοιχτής επιστολής του προς τον Υπουργό Υγείας, Φίλιππο Πατσαλή, την οποία ανάρτησε σε δημόσια θέαση στον προσωπικό λογαριασμό του κ. Πατσαλή στο Facebook.

Ο ασθενής καταγγέλλει ότι ενώ τον ειδοποίησαν εσπευσμένα να μεταβεί στο νοσοκομείο για να υποβληθεί σε εγχείρηση, διαπίστωσαν τελικά πως στο φάκελο του δεν υπήρχε το ιστορικό του και η επέμβαση αναβλήθηκε. Επιπλέον, όπως γράφει, βρέθηκε αντιμέτωπος με την… αδιαφορία των λειτουργών του Υπουργείου Υγείας να απαντήσουν εγκαίρως στην αίτηση που υπέβαλε για μεταφορά και νοσηλεία του στο Ιδιωτικό Κέντρο που έχει όλο το ιστορικό του και στο οποίο όπως υποστηρίζει δικαιούται, βάσει διακρατικής συμφωνίας να νοσηλευτεί από τον γιατρό που τον παρακολουθεί όλα αυτά τα χρόνια.

Γράφει συγκεκριμένα: «27 Αυγούστου 2014:Κάποιος καρδιοπαθής με βαρύ ιστορικό καρδίας διαγνώστηκε από Ιδιωτικό Καρδιολογικό Κέντρο της Κύπρου με κλειστές αρτηρίες (80%). Μετά από ενέργειες, μέσω του Γενικού Νοσοκομείου, του τηλεφώνησαν την 1η Δεκεμβρίου να πάει για εγχείρηση ανοικτής καρδίας(By Pass) στις 8 Δεκεμβρίου. Του υποσχέθηκαν ότι όλο το ιστορικό του θα το είχαν εκεί όταν θα γινόταν η εγχείρηση. Στις 4 Δεκεμβρίου, του τηλεφώνησαν να πάει επειγόντως στο Γενικό Νοσοκομείο και να κάνουν την επέμβαση την άλλη μέρα. Ο ασθενής πήγε στο Νοσοκομείο και προς μεγάλη του έκπληξη, στον φάκελό του δεν υπήρχε τίποτα. Μια άσπρη κόλλα, όπως του είπε και ο αναισθησιολόγος του. Φαντάζομαι τι σημαίνει να σου κάνουν εγχείρηση ανοικτής καρδίας, χωρίς οι γιατροί να ξέρουν το ιστορικό σου. Ο ασθενής αναγκάστηκε να πάει ο ίδιος στο ιδιωτικό ιατρικό κέντρο, να πάρει όλο το ιστορικό και να τους το φέρει (δηλαδή οι γιατροί δεν καλούν τον ασθενή εκ των προτέρων να μάθουν το ιστορικό πριν από μια τέτοια επέμβαση). Τον προετοιμάζουν για την εγχείρηση και το πρωί που ξυπνά του λένε δεν θα σε κάνουμε εγχείρηση γιατί μια ανάλυση αίματος παίρνει δύο εβδομάδες να γίνει. Ο ασθενής βγαίνει από το νοσοκομείο και κάνει ενέργειες μέσω του Υπουργείου σας να μεταφερθεί στο Ιδιωτικό Κέντρο που έχει όλο το ιστορικό του, γιατί μέσω διακρατικής συμφωνίας δικαιούται να νοσηλευτεί στο γιατρό που τον παρακολουθεί όλα αυτά τα χρόνια. Κάνει την αίτησή του από τις 9 Δεκεμβρίου και όταν τηλεφωνεί στο Υπουργείο, του λένε ότι δεν πήραν τίποτα. Ξαναστέλνει τις αιτήσεις του και όταν ρωτά πότε θα του δοθεί μια απάντηση του λένε, μα εμείς πάμε διακοπές και δεν υπάρχει άλλο άτομο να προωθήσει την αίτηση. Ο ασθενής ψες είχε τρομερούς πόνους στο στήθος γι’ αυτό σας γράφει αυτό το γράμμα, διότι μπορεί να μην προλάβει την επέμβαση. Τα στοιχεία του όλα είναι στο Υπουργείο σας…»




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











1472