Το Αντιναρκωτικό Συμβούλιο δέχεται προτάσεις για εφαρμογή πιλοτικού προγράμματος


Το Αντιναρκωτικό Συμβούλιο απευθύνει πρόσκληση για υποβολή πρότασης για εφαρμογή πιλοτικού προγράμματος έγκαιρης παρέμβασης στην επαρχία Λευκωσίας σε οικογένειες των οποίων τα παιδιά βρίσκονται υπό τη φροντίδα της διευθύντριας Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας και σε οικογένειες υψηλού κινδύνου για μετακίνηση των παιδιών τους.

Σε ανακοίνωση αναφέρεται ότι δικαίωμα υποβολής πρότασης έχουν μη κυβερνητικοί οργανισμοί (σωματεία, εταιρείες, φιλανθρωπικά ιδρύματα, άλλοι ιδιωτικοί μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί), Πανεπιστημιακά ιδρύματα, Κυβερνητικές υπηρεσίες και η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Τα πρόσωπα που θα εκπροσωπήσουν το φορέα του οποίου η πρόταση θα επιλεγεί, θα κληθούν να υπογράψουν συμβόλαιο για πιστή εφαρμογή της πρότασης που κατέθεσαν.

Αναφέρεται επίσης ότι σήμερα, 250 παιδιά είναι υπό την κηδεμονία του κράτους αλλά και πολλά άλλα βρίσκονται υπό παρακολούθηση των κρατικών υπηρεσιών λόγω της αδυναμίας των γονέων να παρέχουν την στοιχειώδη φροντίδα στα παιδιά αυτά.

"Οι παρεχόμενες υπηρεσίες δεν είναι αρκετές για τις πολλαπλές ανάγκες του μεγάλου αριθμού οικογενειών που χρήζουν εξατομικευμένης βοήθειας και στήριξης. Επιβάλλεται η παροχή συστηματικών, ολιστικών και πολυεπίπεδων υπηρεσιών σε οικογενειακό επίπεδο, στους γονείς με σκοπό την επανάκτηση της κηδεμονίας των παιδιών τους όπως επίσης και στα παιδιά με σκοπό την ομαλή επανένταξη τους στην οικογένεια και στην κοινωνία γενικότερα", αναφέρεται.

Το ΑΣΚ εξηγεί πως γενικός στόχος της εφαρμογής του πιλοτικού προγράμματος έγκαιρης παρέμβασης είναι η επιστροφή της κηδεμονίας των παιδιών στις φυσικές οικογένειες τους.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











354