Τηλεκπαιδευτική Σειρά Μαθημάτων Αθλητιατρικής


Συνεργασία Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Αθλητιατρικής Εταιρείας και Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου

Σε δημοσιογραφική διάσκεψη της Αθλητιατρικής Εταιρείας Κύπρου (Α.Ε.Κ.) και του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, ανακοινώθηκε η από φέτος συνεργασία των δύο αυτών φορέων για την επίτευξη της σειράς μαθημάτων πάνω σε θέματα Αθλητιατρικής, με τη μέθοδο της Τηλεκπαίδευσης.

Τα μαθήματα, που θα μεταδίδονται σε ειδική αίθουσα Τηλεκπαίδευσης στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, αποτελούν 12 ξεχωριστές ενότητες οι οποίες θα διεξάγονται σε συνεργασία με την έδρα Αθλητιατρικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, βάσει της Διακρατικής Συμφωνίας που έχουν υπογράψει το Υφυπουργείο Αθλητισμού της Ελλάδος και ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού.

Η φετινή όγδοη Τηλεκπαιδευτική σειρά μαθημάτων Αθλητιατρικής, περιλαμβάνει ενότητες όπως η γονιδιακή μελέτη αθλητών, τα εργογόνα βοηθήματα, η αθλητική διατροφή, ο αιφνίδιος θάνατος και καρδιολογικά προβλήματα στην άσκηση, η άσκηση στις διαταραχές υγείας και στον καρκίνο.

Την σειρά αυτή θα παρακολουθήσουν από τη Κύπρο 10 επαγγελματίες του αθλητικού χώρου και 23 φοιτητές του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, από τους κλάδους υγείας. Αντίστοιχος αριθμός θα βρίσκεται ταυτόχρονα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για μια μεγάλη συμβολή στην Tριτοβάθμια Eκπαίδευση και επιμόρφωση των επαγγελματιών του αθλητισμού στη Κύπρο. Ιδιαίτερα με την αναβάθμιση των δεξιοτήτων και των ακαδημαϊκών γνώσεων των όσων εργάζονται για τον αθλητισμό.

Αυτή η προσπάθεια της Αθλητιατρικής Εταιρείας Κύπρου, ξεκίνησε πριν από 8 χρόνια, με πρωτεργάτη τον τώρα καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, Δρα Νίκο Αγγελίδη.

Η Αθλητιατρική Εταιρεία Κύπρου εκφράζει τις θερμότερες ευχαριστίες προς το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας για την απλόχερη φιλοξενία και υποστήριξη των στόχων της και ιδιαίτερα προς τον Πρόεδρο του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Λευκωσίας καθηγητή Νίκο Καρτακούλλη, ο οποίος αγκάλιασε και ενστερνίστηκε το έργο της.

Η Αθλητιατρική Εταιρεία Κύπρου προσβλέπει στη συνέχεια της συνεργασίας αυτής και της ανάπτυξης της και προς άλλους επιστημονικούς τομείς του ιδίου ενδιαφέροντος.

Σαν παράδειγμα αυτής της συνεργασίας ανακοινώθηκε ότι το ετήσιο Παγκύπριο Αθλητιατρικό Συνέδριο 2017, με διεθνή συμμετοχή, θα φιλοξενηθεί από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας στις 9 και 10 Σεπτεμβρίου και θα ενισχυθεί με ομιλητές από το ακαδημαϊκό προσωπικό του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











388