Τεστ αντοχής για την εργασιακή ειρήνη στα κρατικά νοσηλευτήρια ο διάλογος που αρχίζει στην ΜΕΠ


Ενώπιον της Μεικτής Επιτροπής Προσωπικού(ΜΕΠ) συζητούνται την Πέμπτη οι πτυχές των νομοσχεδίων για το ΓΕΣΥ και την αυτονόμηση των κρατικών νοσηλευτηρίων, οι οποίες άπτονται των εργασιακών ζητημάτων. Η έκβαση του διαλόγου που αρχίζει στην ΜΕΠ, αποτελεί ουσιαστικά ενός είδους τεστ αντοχής για την εργασιακή ειρήνη στον τομέα της δημόσιας υγείας, καθότι από το αποτέλεσμα που θα προκύψει μέσα από τις συζητήσεις, θα εξαρτηθεί και η στάση που θα τηρήσουν απ’ εδώ και πέρα οι συνδικαλιστικές οργανώσεις, οι οποίες εκπροσωπούν τους εργαζομένους στα κρατικά νοσηλευτήρια.

Το στίγμα των θέσεων με τις οποίες προσέρχεται στο διάλογο στην ΜΕΠ η ΠΑΣΥΔΥ, δίνει με άρθρο του που δημοσιοποιήθηκε την Τετάρτη στον «δημόσιο υπάλληλο» ο γενικός γραμματέας της συντεχνίας Γλαύκος Χατζηπέτρου. Ότι δηλαδή, η νομοθετική εξουσία δεν νομιμοποιείται δια νόμου να διορίσει συγκεκριμένα πρόσωπα σε συγκεκριμένες θέσεις και/ή να καθορίσει την μεταφορά συγκεκριμένων υπαλλήλων από τη δημόσια υπηρεσία στους υπό ίδρυση Οργανισμούς και/ή να τους αποστερήσει από την ιδιότητα του δημόσιου υπαλλήλου. Χαρακτηρίζει συναφώς, ως

Απαράδεκτη την θέση του Υπουργείου Υγείας για σταδιακή κατάργηση 4000 δημοσιοϋπαλληλικών θέσεων.

Την ίδια ώρα, σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν την Τέταρτη τα Διοικητικά Συμβούλια των Φορέων Νοσηλευτικής, υπογραμμίζουν, μεταξύ άλλων, πως «αναμένουμε την εξέλιξη της επικείμενης συζήτησης στην Μεικτή Επιτροπή Προσωπικού την ερχόμενη Πέμπτη, η οποία θα καθορίσει επίσης τη μελλοντική μας δράση. Σε περίπτωση μη ικανοποίησης των Νοσηλευτικών και Μαιευτικών ζητημάτων, θεωρείται δεδομένη και αναπόφευκτη η αντίδραση μας με δυναμικά μετρά μη εξαιρουμένων και των απεργιακών κινητοποιήσεων».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











328