Τα αποτελέσματα μεγάλης έρευνας: Η γνώμη σας για το ΓεΣΥ


ΤΟΥ ΔΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΙΚΕΛΛΙΔΗ*

Αυτό που διαφαίνεται από αυτή την έρευνα είναι ότι ο πληθυσμός (ιατροί, επαγγελματίες υγείας, υπόλοιπος πληθυσμός) δεν έχει πειστεί ότι θα υπάρχει ποιότητα υγειονομικής φροντίδας, ανάλογη με τα σημερινά επιστημονικά δεδομένα.

Η ύπαρξη Εθνικού Σχεδίου Υγείας δεν είναι επιτακτική ανάγκη του σήμερα, αλλά διαχρονική υποχρέωση και ευθύνη ενός κράτους που θέλει να σέβεται τους πολίτες του. Όμως αυτό δυστυχώς, δεν προϋποθέτει αυτόματα την ύπαρξη ποιοτικής υγειονομικής φροντίδας ανάλογη με τα σημερινά επιστημονικά δεδομένα.

Το τελευταίο διάστημα παρακολουθούμε να διαδραματίζονται διάφορα γεγονότα που αφορούν το ΓεΣΥ με τον Παγκύπριο Ιατρικό Σύλλογο να ενημερώνει και να συμβουλεύει τους ιατρούς του να πάρουν συγκεκριμένη θέση όσον αφορά την ένταξη τους ή όχι στο προτεινόμενο σχέδιο του ΓεΣΥ, ενώ ταυτόχρονα να γίνονται αδιάκοπες συζητήσεις μεταξύ ιατρών, επαγγελματιών υγείας, αλλά και του υπόλοιπου κόσμου υπέρ ή ενάντια στον ιατρικό κόσμο τής Κύπρου, και υπέρ ή ενάντια στο προτεινόμενο σχέδιο του ΓεΣΥ .

Λόγω των ανωτέρω για περίοδο δύο εβδομάδων (13-27/1/2019) έγινε μια έρευνα με ένα απλό ερωτηματολόγιο διαθέσιμο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και λάβαμε τα πιο κάτω αποτελέσματα:

Ολόκληρη η έρευνα με τους πίνακες στο πιο κάτω έγγραφο:




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











304