Συζήτησαν τη στρατηγική κατά των παράνομων ουσιών και του αλκοόλ , Ζέτα και Αντιναρκωτικό Συμβούλιο


Για τα θέματα της Εθνικής Στρατηγικής για την Αντιμετώπιση της Εξάρτησης από Παράνομες Ουσίες και την Επιβλαβή Χρήση του Αλκοόλ 2013-2020, και ειδικότερα για τη συμβολή των τμημάτων του Υπουργείου Εργασίας, που επικεντρώνονται στον πυλώνα της πρόληψης και της έγκαιρης παρέμβασης, ενημέρωσε αντιπροσωπεία του Αντιναρκωτικού Συμβουλίου Κύπρου (ΑΣΚ) η αρμόδια Υπουργός, Ζέτα Αιμιλιανίδου.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, κατά τη συνάντηση η Υπουργός Εργασίας ενημερώθηκε για τις δράσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη, όπως είναι ο μηχανισμός παραπομπής παιδιών που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες στα κατάλληλα προγράμματα και η διαδικασία που στοχεύει στην εγκαθίδρυση ενός πρωτοκόλλου μεταξύ όλων των εμπλεκομένων Υπουργείων και θεσμών για σκοπούς κάλυψης των αναγκών των ανηλίκων ουσιοεξαρτημένων/παραβατών.

Η κ. Αιμιλιανίδου ενημερώθηκε και για την πρόθεση του ΑΣΚ να υποβοηθήσει το έργο των τμημάτων Κοινωνικής Υπηρεσίας, μέσω της οικονομικής στήριξης στοχοθετημένων προτάσεων, στο πλαίσιο που αυτές σχετίζονται με το έργο του, για σκοπούς ενίσχυσης των υποδομών και παρεμβάσεων του τμήματος.

Στο πλαίσιο της συζήτησης, το ΑΣΚ επεσήμανε τη σημασία του θεσμού του Κοινωνικού Λειτουργού και εντός του σωφρονιστικού ιδρύματος, τόσο σε σχέση με τη μεταθεραπευτική φροντίδα των κρατουμένων ουσιοεξαρτημένων, αλλά και με άλλες πτυχές που αφορούν στο οικογενειακό τους περιβάλλον ευρύτερα.

Η Υπουργός Εργασίας διαβεβαίωσε ότι το Υπουργείο θα καταβάλει κάθε προσπάθεια να στηρίξει την υλοποίηση της Στρατηγικής, ζητώντας από το Αντιναρκωτικό Συμβούλιο, όπως μεριμνήσει για την παροχή εξειδικευμένων προγραμμάτων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης προς τους Λειτουργούς του Υπουργείου της, ώστε να μπορούν να ανταποκρίνονται στον καλύτερο δυνατό βαθμό στη σωρεία των κοινωνικών προβλημάτων με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











322