Συμμαχία Πολιτών: Όσοι γιατροί διαφωνούν, έχουν το δικαίωμα να μείνουν εκτός ΓεΣΥ


Ανακοίνωση της Συμμαχίας Πολιτών αναφέρει:

«Η υλοποίηση του ΓεΣΥ επηρεάζει μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και μεγαλογιατρούς. Το ΓεΣΥ όμως, αποτελεί ένα κοινωνικό χρέος απέναντι στα χαμηλά και μεσαία εισοδηματικά στρώματα του λαού μας που λόγω της κατάστασης των δημόσιων νοσηλευτηρίων αλλά και του ψηλού κόστους της ιδιωτικής ιατρικής, στερούνται του βασικότερου αγαθού, αυτό της ποιοτικής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
Η σωστή αυτονόμηση των νοσηλευτηρίων και η υλοποίηση του ΓεΣΥ αποτελεί χρέος μας, απέναντι στους χρόνιους ασθενείς, στους ηλικιωμένους, στα άρρωστα παιδιά. Για τούτο και όλοι με εν συναίσθηση και πνεύμα κοινωνικής αλληλεγγύης πρέπει να αντιληφθούν ότι θα συνεισφέρουν για τη δημιουργία του ΓεΣΥ ο καθένας στον βαθμό που μπορεί, άλλοι περισσότερο και άλλοι λιγότερο.
Ταυτόχρονα ο ΟΑΥ θα πρέπει να αναλάβει την πρωτοβουλία να ενημερώσει έκαστο ιατρό για τα δεδομένα του ΓεΣΥ ώστε να γίνει αναλυτική ενημέρωση και να αποφεύγονται οι ασάφειες και οι διαστρεβλώσεις.
Η εφαρμογή του ΓεΣΥ ξεκίνησε, η Συμμαχία Πολιτών θα το στηρίξει μέχρι τέλους και όσοι γιατροί διαφωνούν, έχουν το δικαίωμα να μείνουν εκτός ΓεΣΥ. Όμως δεν έχουν το δικαίωμα να το στερήσουν από τους πολίτες».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











282