Στο Πειθαρχικό Συμβούλιο Ιατρών ο γιατρός που ισχυρίζεται πως θεραπεύει τον καρκίνο


Στο Πειθαρχικό Συμβούλιο Ιατρών αποφάσισε το Συμβούλιο Ιατρικού Σώματος του ΠΙΣ, να παραπέμψει τον γιατρό ο οποίος διαφημίζει και προσελκύει ασθενείς υποστηρίζοντας πως ανακάλυψε τη θεραπεία κατά του καρκίνου.

Η απόφαση λήφθηκε ομόφωνα κατά τη χθεσινή συνέδρια του Συμβουλίου Ιατρικού Σώματος, ενώπιον του οποίου τέθηκε το πόρισμα που συνέταξε ο ερευνών λειτουργός, στον οποίο ανατέθηκε από την Επιτροπή Δεοντολογίας του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου να διερευνήσει την υπόθεση.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας του ΠΙΣ Δρ. Βάσος Οικονόμου (φωτογραφία), δήλωσε σήμερα πως, με βάση το πόρισμα, εκ πρώτης όψεως διαφαίνεται ότι μπορεί να στοιχειοθετηθεί υπόθεση πειθαρχικού παραπτώματος σε βάρος του συγκεκριμένου γιατρού, κατά παράβαση άρθρου ή άρθρων του κώδικα ιατρικής δεοντολογίας. Ωστόσο, όπως ξεκαθάρισε ο κ. Οικονόμου, για νομικούς λόγους δεν μπορεί επιβληθεί στον υπό κατηγορία γιατρό τερματισμός της άσκησης της εργασίας του μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης, και συνεπώς μέχρι τότε θα συνεχίσει να εργάζεται. Ο κ. Οικονόμου επανέλαβε με κατηγορηματικό και ξεκάθαρο τρόπο τη θέση του ΠΙΣ πως διαψεύδει ότι ο εν λόγω γιατρός ανακάλυψε το φάρμακο για τον καρκίνο. Σύμφωνα με τον Βάσο Οικονόμου, ο υπό κατηγορία γιατρός επιμένει στον ισχυρισμό του και υποστηρίζει πως σύντομα θα είναι σε θέση να παρουσιάσει και να τεκμηριώσει την… ανακάλυψή του.

Το Πειθαρχικό Συμβούλιου Ιατρών, όπως εξήγησε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας του ΠΙΣ, είναι κανονικό δικαστήριο που λειτουργεί όπως λειτουργούν τα δικαστήρια στην Πολιτεία. «Με εξετάσεις, αντεξετάσεις, δικηγόρους και γίνεται μια διαδικασία πειθαρχική. Το Πειθαρχικό αυτό Σώμα θ’ αποφασίσει για την υπόθεση αυτού του συγκεκριμένου συναδέλφου», επισήμανε.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











735