Σταύρος Βρυωνίδης: Δεν αποδεχόμαστε την παραίτηση του κ. Λεοντίου, έχει υποχρέωση να την ανακαλέσει


Το μήνυμα προς τον παραιτηθέντα πρόεδρο του Παγκύπριου Συνδέσμου Νοσηλευτών και Μαίων(ΠΑΣΥΝΜ) Ιωάννη Λεοντίου, πως όχι απλώς δικαιούται, αλλά ίσως και έχει υποχρέωση ν’ ανακαλέσει την παραίτησή του, στέλλει το μέλος του Δ.Σ. του ΠΑΣΥΝΜ, Σταύρος Βρυωνίδης.

Σε γραπτή του δήλωση στο ygeia-news, την οποία απέστειλε με αφορμή την παραίτηση Ιωάννη Λεοντίου από την προεδρία του ΠΑΣΥΝΜ, ο κ. Βρυωνίδης τονίζει πως ο λόγος για τον οποίο υπέβαλε παραίτηση ο κ. Λεοντίου, δηλαδή η απουσία ενότητας ανάμεσα στους νοσηλευτές, έχει πάψει να υφίσταται και συνεπώς, ως Δ.Σ. του ΠΑΣΥΝΜ δεν αποδέχονται την παραίτησή του. «Αυτό που θέλω να πω, είναι ότι αυτή η ενότητα την οποία ζήτησε ο πρόεδρος, την έχει. Γιατί για το Δ.Σ. ΠΑΣΥΝΜ είναι ο πρόεδρός μας, συνεχίζει να είναι και δεν αποδεχόμαστε την παραίτησή του. Και δικαιούμαστε να μην την αποδεχτούμε, αφού αυτό που ζήτησε το έχει. Ζήτησε ενότητα και πήρε ενότητα», υπογραμμίζει στη δήλωσή του ο Σταύρος Βρυωνίδης.

Αναλυτικά η δήλωση Σταύρου Βρυωνίδη: «Ο συνάδελφος και πρόεδρος του ΠΑΣΥΝΜ κ. Λεοντίου, ζήτησε ενότητα απεγνωσμένα απ’ όλους τους φορείς της νοσηλευτικής. Αυτή η ενότητα είναι πλέον γεγονός, έχει επιτευχθεί σε όλο της το μεγαλείο. Μπορεί, βέβαια, να υπήρχαν αρχικά κάποιες διαφωνίες όσον αφορά τον τρόπο που θα πρέπει να κινηθούμε, αλλά αυτό είναι φυσικό.

Ποτέ σχεδόν δεν διαφώνησε κανείς νοσηλευτής και κανένας Φορέας με το τι δικαιούνται να διεκδικήσουν οι νοσηλευτές αυτές τις δύσκολες ώρες. Μέρος αυτών των διαφορετικών απόψεων, παραδέχομαι ότι ήμουν και εγώ. Και οι απόψεις μου εκφράστηκαν μάλλον και με έντονο ύφος. Ωστόσο, ήταν απλώς απόψεις για τη στρατηγική που εγώ ήθελα να ακολουθηθεί, παρά για το τι θα πρέπει να διεκδικηθεί. Γιατί αυτά, πάνω-κάτω, είναι συμφωνημένα. Αυτό που θέλω να πω, είναι ότι αυτή η ενότητα την οποία ζήτησε ο πρόεδρος, την έχει. Γιατί για το Δ.Σ. ΠΑΣΥΝΜ είναι ο πρόεδρος μας, συνεχίζει να είναι και δεν αποδεχόμαστε την παραίτησή του. Και δικαιούμαστε να μην την αποδεχτούμε, αφού αυτό που ζήτησε το έχει. Ζήτησε ενότητα και πήρε ενότητα. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια θωρούμε ότι, όχι απλώς δικαιούται να ανακαλέσει την παραίτησή του, αλλά ίσως έχει και υποχρέωση.

Εμείς ως Δ.Σ. του ΠΑΣΥΝΜ δεν αποδεχόμαστε την παραίτηση στη βάση αυτού του λόγου, γιατί ο λόγος αυτός δεν υπάρχει πλέον. Οι Φορείς ενωμένοι έστειλαν συμφωνημένη επιστολή στον Υπουργό Υγείας και σε όλους τους αρμόδιους, εξέδωσαν ανακοίνωση, ενώ κλιμάκια από όλο τα Σώματα εργάζονται πυρετωδώς δέκα και πλέον ώρες ημερησίως, για διαμόρφωση κοινών θέσεων επί των νομοσχεδίων που αφορούν το ΓΕΣΥ και την αυτονόμηση. Πολύ σύντομα οι κοινές προτάσεις και θέσεις μας θα δοθούν στην εργοδοτική πλευρά και θα διεκδικήσουμε με μια φωνή και με κάθε μέσο που έχουμε στη διάθεσή μας. Οι νοσηλευτές και μαίες έμαθαν στα δύσκολα. Αλλά έμαθαν και τον τρόπο να τα υπερπηδούν. Και θα τα υπερπηδήσουν μαζί και με τον πρόεδρο του επαγγελματικού τους Συνδέσμου. Καλώ όλους τους Φορείς σαν μια γροθιά».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











1153