Στ. Κυριακίδου: Οι απαιτήσεις και ο πήχης πρέπει να είναι πάρα πολύ ψηλά όσον αφορά την υγεία


Οι απαιτήσεις μας και ο πήχης πρέπει να είναι πάρα πολύ ψηλά όσον αφορά την υγεία, διαμήνυσε την Πέμπτη η βουλευτής του ΔΗΣΥ και αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας, Στέλλα Κυριακίδου.

Κληθείσα να σχολιάσει το συμβάν με το νεκρό βρέφος που εντοπίστηκε σε κάλαθο απορριμμάτων στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, τις καταγγελίες για λανθασμένη διάγνωση στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου στην περίπτωση ενός κοριτσιού που το δάγκωσε φίδι, καθώς και τις καταγγελίες για γιατρό του Νοσοκομείο Πάφου που αρνήθηκε να πάει στο νοσοκομείο ενώ ήταν on call, η κ. Κυριακίδου είπε πως το κάθε ένα από αυτά τα περιστατικά είναι εξίσου σοβαρό, αλλά δεν παραπέμπουν όλα στα ίδια προβλήματα. «Θεωρώ ότι για οποιαδήποτε θέματα αφορούν την παροχή υπηρεσιών υγείας πρέπει να είμαστε αυστηροί, ώστε να ξέρουμε ότι ο πολίτης, ο ασθενής, έχει πρόσβαση στις καλύτερες δυνατόν ποιοτικές υπηρεσίες υγείας», ανέφερε η κ. Κυριακίδου.

Η κ. Κυριακίδου ανέφερε πως σε ό,τι αφορά την υπόθεση με το κοριτσάκι, αν επιβεβαιωθεί ότι υπήρξε λανθασμένη διάγνωση, είναι κάτι το οποίο το Υπουργείο Υγείας οφείλει να ερευνήσει, και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα ληφθούν τα ανάλογα μέτρα. Επεσήμανε, παράλληλα, πως στο χώρο της υγείας βλέπουμε να γίνονται και σε ένα βαθμό είναι αποδεκτό, διαφορετικές διαγνώσεις, και να υπάρχουν διαφωνίες. «Αν όμως φανεί στην πορεία ότι μια διάγνωση δείχνει μια αμέλεια, ή δείχνει μιαν ανεπάρκεια, τότε αυτό αφορά τις υπηρεσίες του κράτους και οφείλει το Υπουργείο Υγείας άμεσα να πάρει μέτρα», σημείωσε. «Οι απαιτήσεις μας και ο πήχης πρέπει να είναι πάρα πολύ ψηλά όσον αφορά την υγεία. Δεν μπορούμε να δεχόμαστε εκπτώσεις για την ποιότητα των υπηρεσιών υγείας, και παραβιάσεις των δικαιωμάτων των ασθενών, ούτε στο δημόσιο ούτε στον ιδιωτικό τομέα», τόνισε.

«Εκεί που υπάρχουν ευθύνες πρέπει να αποδίδονται διότι αυτό που πρέπει να αλλάξει στο χώρο της υγείας και θεωρώ ότι είναι το πιο σημαντικό είναι οι νοοτροπίες που υπάρχουν», σημείωσε, επισημαίνοντας πως «καταγγέλλονται διάφορα περιστατικά, γίνονται έρευνες, μπορεί να βρεθούν ότι υπάρχουν και ευθύνες αλλά δεν βλέπουμε να υπάρχουν επιπτώσεις». Εξέφρασε, τέλος, τη βεβαιότητα ότι ο νέος Υπουργός Υγείας σκοπεύει να αλλάξει πάρα πολλά πράγματα, ώστε να μπει ο ασθενής στο επίκεντρο και όχι οι ίδιοι οι επαγγελματίες της υγείας.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











362