Σφοδρή επίθεση ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι εναντίον του Δρος Βάσου Οικονόμου


Με ανακοίνωσή της η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών (ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι) αναφέρει ότι η Συντεχνία βρέθηκε αντιμέτωπη με τις προσωπικές και άκρως υποκειμενικές δηλώσεις του Δρος Βάσου Οικονόμου, ο οποίος βάλλει ανεξέλεγκτα εναντίον του Ιατρικού Κόσμου του Δημόσιου Τομέα Υγείας, διαβάλλοντας τα θέσμια και τις αξίες του αξιώματος που κατέχει. Η ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι., σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, καταδικάζει τις άκαιρες, άτοπες και αντιδεοντολογικές δηλώσεις του προέδρου της Επιτροπής Δεοντολογίας του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου και καλεί τον πρόεδρο του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου να τον επαναφέρει σε τάξη.

Η ανακοίνωση της ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι ακολουθεί:

«Με αίσθημα λύπης και υπέρμετρης απογοήτευσης βρεθήκαμε αντιμέτωποι με τις προσωπικές και άκρως υποκειμενικές δηλώσεις του Δρος Βάσου Οικονόμου, ο οποίος βάλλει ανεξέλεγκτα εναντίον του Ιατρικού Κόσμου του Δημόσιου Τομέα Υγείας, διαβάλλοντας τα θέσμια και τις αξίες του αξιώματος που κατέχει.

Από τον θώκο του προέδρου της Επιτροπής Δεοντολογίας του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου, αξίωμα το οποίο έχει ανελιχτεί με τις ψήφους ολόκληρου του Ιατρικού Κόσμου, Κρατικού και Ιδιωτικού Τομέα Υγειάς, έχει ως ύψιστη αποστολή, την διαφύλαξη και προστασία των θεσμών και της δεοντολογίας ολόκληρου του Ιατρικού Κόσμου της Κύπρου.

Ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος καθώς και οι Επιτροπές του, έχουν ρόλο άκρως επιστημονικό και θεσμικό και δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες τους, η εμπλοκή με συνδικαλιστικά και άλλα θέματα.

Ο ρόλος του Π.Ι.Σ. είναι επικουρικός και επικεντρώνεται στην Ιατρική Επιστήμη και Δεοντολογία, διαφυλάττοντας, εφαρμόζοντας και τηρώντας τους κανόνες.

Τα θέματα που άπτονται εργασιακών σχέσεων είναι αποκλειστική αρμοδιότητα των νομικά κατοχυρωμένων συνδικαλιστικών κινημάτων, όπως επιβεβαιώνεται από τον Κώδικα Εργασιακών Σχέσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας από Ιδρύσεως της, το 1960.

Δεν περιποιεί τιμή από μέρους του Προέδρου της Επιτροπής Δεοντολογίας του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου να πίπτει σε τέτοια επιπόλαια και ανεύθυνη πράξη ρητορικού σχολιασμού των ανθρώπων που ορκίστηκε να προστατεύσει.

Έχει κάθε δικαίωμα όπως οποιοσδήποτε πολίτης της Κυπριακής Δημοκρατίας, να ασπάζεται οποιεσδήποτε προσωπικές, πολιτικές, οικονομικές ή άλλες αντιλήψεις, πεποιθήσεις και πιστεύω. Από τον θώκο όμως που ευρίσκεται και πρεσβεύει δεν έχει κανένα δικαίωμα να πολιτικοποιείται και να εκφέρει τυχαίες ή και κατευθυνόμενες απόψεις που προσβάλλουν τον Ιατρικό Κόσμο και πρωτίστως το Ιατρικό Επάγγελμα και Λειτούργημα.

Εάν επιθυμεί να εκφέρεται και να τοποθετείται ως ελεύθερος πολίτης , τότε, έχει κάθε δικαίωμα να αποποιηθεί του αξιώματος του και να προχωρήσει προς την συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Η «ρητορική» και υποκειμενικά χρωματισμένη πεποίθηση και εισήγηση του προς την Εκτελεστική Εξουσία για «την αποφασιστικότητα και μηδενική ανοχή που πρέπει να επιδείξει η κυβέρνηση, δεν πρέπει να υπάρχει διάκριση και χαλάρωση σε κανένα απολύτως επαγγελματικό κλάδο», μας αφήνει κυριολεκτικά άφωνους!

Μάλιστα προχωρεί ένα βήμα παραπάνω και θέτει το ερώτημα: «Μπορούμε επιτέλους να βάλουμε σε τάξη τον Δημόσιο Τομέα;»

Η ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι. καταδικάζει τις άκαιρες, άτοπες και αντιδεοντολογικές δηλώσεις του προέδρου της Επιτροπής Δεοντολογίας του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου και καλεί τον πρόεδρο του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου να τον επαναφέρει σε τάξη και σε απολογία για την ανάρμοστη εμπλοκή του με θέματα που δεν άπτονται του αξιώματος του.

Η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών καταλήγοντας, διευκρινίζει ότι θα προχωρήσει άμεσα στις απαραίτητες παραστάσεις προς στον Παγκύπριο Ιατρικό Σύλλογο για ανάκληση των δηλώσεων του αξιωματούχου και επαναφορά στην τάξη».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











290