ΣΕΣΙΚ: Ευελπιστούμε ότι η προκήρυξη θέσης Α9 είναι μια προσωρινή λύση


Με ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Εκτάκτων και Συμβασιούχων Ιατρών Κύπρου (ΣΕΣΙΚ) εκφράζει την απορία για την απάντηση του Υπουργείου Υγείας στις αντιδράσεις για την προκήρυξη θέσης Α9 για Ψυχίατρο με ειδικότητα.

Όπως αναφέρει ο ΣΕΣΙΚ για το Υπουργείο Υγείας:

«Ενημερώνει για τα γεγονότα, λες και δεν υπάρχει κανένα θέμα! Σαφώς και υπάρχει θέμα, όταν κανένας γιατρός δεν δηλώνει ενδιαφέρον για μια θέση στο δημόσιο και μάλιστα εν μέσω οικονομικής κρίσης, τη στιγμή που υπάρχουν τμήματα υποστελεχωμένα. Ευελπιστούμε ότι η προκήρυξη θέσης Α9 είναι μια προσωρινή λύση μέχρι κάποιος συνάδελφος να αποκτήσει τίτλο ειδικότητας και όχι μια αφορμή για μείωση της κλίμακας εισδοχής των γιατρών.

Η ουσία όμως του προβλήματος για άλλη μια φορά παραμένει εκτός της συζήτησης, καθώς κανείς δεν τολμά να βάλει τα χέρια επί των τύπων των ήλων.Και η ουσία του προβλήματος, είναι η αδυναμία του κράτους να προσφέρει στους γιατρούς, μόνιμους και έκτακτους, τις κατάλληλες συνθήκες εργασίας μέσα στις οποίες θα μπορέσει κάποιος να ασκήσει σωστά το λειτούργημα αυτό το οποίο έχουμε επιλέξει σαν επάγγελμα. Πως λοιπόν να προσελκύσει νέους γιατρούς, οι οποίοι μόλις ξεκινούν την καριέρα τους; Πως να τους κρατήσει στα δημόσια νοσηλευτήρια, τη στιγμή που το μέλλον τους είναι η καθήλωση, μισθολογικά και επαγγελματικά, στην αρχική τους κλίμακα εισόδου, χωρίς δυνατότητες εκπαίδευσης;

Μόνο σαν προσωρινή λύση μέχρι να γίνει κάποιος γνωστός στην τοπική κοινωνία χρησιμεύουν αυτή τη στιγμή τα δημόσια νοσηλευτήρια. Απόδειξη η πλειάδα ικανών γιατρών, μόνιμων και έκτακτων, που αποχώρησαν τα τελευταία χρόνια από τη δημόσια υγεία για να ενισχύσουν τον ιδιωτικό τομέα, στον οποίο σίγουρα θα βρουν καλύτερες αμοιβές με λιγότερο φόρτο εργασίας. Καθώς όλο ακούμε για αυτονόμηση και αυτονόμηση δε βλέπουμε και όλο ακούμε για ΓΕΣΥ και ΓΕΣΥ δεν έρχεται, στη σκέψη όλων μας έρχεται η αναζήτηση εναλλακτικής λύσης για την επαγγελματική μας αποκατάσταση.

Αναμένουμε την άμεση κατάθεση του νομοσχεδίου για τους εκτάκτους, ώστε να εξασφαλίσουμε τουλάχιστον τις θέσεις εργασίας μας και ένα ελάχιστο επίπεδο όρων εργοδότησης.Και ευελπιστούμε αμέσως μετά τις επερχόμενες εκλογές να μπούμε σε μια ουσιαστική συζήτηση για τις μεταρρυθμίσεις που έπρεπε να είχαν γίνει χθες στον τομέα της υγείας».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











335