Σε νέο γύρο διαλόγου για ΓΕΣΥ και αυτονόμηση κάλεσε τους νοσηλευτές ο Υπουργός Υγείας


Διαβεβαίωση προς τους νοσηλευτές μέλη της ΠΑΣΥΝΟ για συνέχιση του διαλόγου επί των νομοσχεδίων για το ΓΕΣΥ και την αυτονόμηση των κρατικών νοσηλευτηρίων έδωσε ο Υπουργός Υγείας, Φίλιππος Πατσαλής.

Η κ. Πατσαλής ανταποκρίθηκε θετικά στην έκκληση των νοσηλευτών, που την Τρίτη το πρωί πραγματοποίησαν εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Υγείας (σ.σ. είχε προηγηθεί διαμαρτυρία τους έξω από τη Βουλή), να τους μιλήσει και να τους ακούσει. Οι νοσηλευτές, συγκεντρώθηκαν έξω από το Υπουργείο Υγείας πραγματοποιώντας πορεία από τη Βουλή. Φθάνοντας στο Υπουργείο Υγείας, με συνθήματά τους, ζητούσαν από τον Φίλιππο Πατσαλή(πάντα με πολύ κόσμιο τρόπο) να κατέβει από το Γραφείο του για συνομιλήσουν και ν’ ακούσει τις απόψεις τους. Κάτι που ο Υπουργός Υγείας έπραξε άμεσα, παραλαμβάνοντας, μάλιστα, υπόμνημα με τις θέσεις των νοσηλευτών. Παραλαμβάνοντας το υπόμνημα από τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Παγκύπριας Συντεχνίας Νοσηλευτών Γιώργο Φρίξου, ο κ. Πατσαλής υπέδειξε ότι πολλές φορές έχει συναντηθεί με το Δ.Σ. της ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ., με το οποίο συζήτησε τα αιτήματα που απασχολούν τους νοσηλευτές. «Ωστόσο», επεσήμανε, «το Γραφείο μου είναι πάντοτε ανοικτό και σας προσκαλώ εκ νέου αυτή την εβδομάδα σε διάλογο».

Ο κ. Πατσαλής ανέφερε προς τους νοσηλευτές ότι εντός της εβδομάδας θα είναι σε θέση να δώσει προσχέδια των νομοσχεδίων για το ΓΕΣΥ και την αυτονόμηση, ώστε να πραγματοποιηθεί ένας ακόμη γύρος επαφών με τις συντεχνίες, προτού τα νομοσχέδια κατατεθούν στο Υπουργικό Συμβούλιο και ακολούθως στη Βουλή.

«Δεν θα κουραστώ να κάνω διάλογο», διαμήνυσε, λέγοντας στους νοσηλευτές πως στόχος του είναι μαζί και από κοινού να προχωρήσουν προς την αυτονόμηση των κρατικών νοσηλευτηρίων. Οι νοσηλευτές συμφώνησαν με τον Υπουργό Υγείας ως προς την ανάγκη για άμεση αναδιάρθρωση του τομέα της υγείας στην Κύπρο και για την εφαρμογή του ΓΕΣΥ, με τρόπο που θα προάγει το συμφέρον του πολίτη και θα επιτρέψει στους νοσηλευτές και σε όλο το προσωπικό των δημόσιων νοσηλευτηρίων ανεξαιρέτως, να ασκεί το λειτούργημά του απρόσκοπτα, χωρίς ανησυχία για το επαγγελματικό του μέλλον.

Μετά την ολοκλήρωση της διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υγείας, οι νοσηλευτές αποχώρησαν αναμένοντας τις εξελίξεις και κατά πόσο ο αρμόδιος Υπουργός θα υλοποιήσει τις υποσχέσεις του, για να αποφασίσουν στη συνέχεια τα επόμενα βήματά τους.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











297