Σ. Κούμας: Το κείμενο των κανονισμών που έχει κατατεθεί στη Βουλή, δεν είναι αποτέλεσμα συμφωνίας


«Γι' αυτό ζητήσαμε αναβολή της συζήτησης για τα εργασιακά εντός αυτονόμησης στην Επ. Υγείας»

Επιστολή προς τα κοινοβουλευτικά κόμματα απέστειλε η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών (ΠΑΣΥΚΙ), με την οποία ζητούσε την αναβολή της συζήτησης των κανονισμών για τα εργασιακά θέματα εντός του αυτονομημένου οργανισμού, στην αυριανή συνεδρία της Επιτροπής Υγείας της Βουλής.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του στο Ygeia-News o πρόεδρος της ΠΑΣΥΚΙ Σωτήρης Κούμας, «στείλαμε ενημερωτική επιστολή, λέγοντας ότι έπρεπε να αναβληθεί η συζήτηση για τα εργασιακά στην Επιτροπή Υγείας της Βουλής. Γιατί ο απαιτούμενος διάλογος που έπρεπε να γίνει δεν έγινε, δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία για τα εργασιακά εντός της αυτονόμησης. Το κείμενο των κανονισμών που έχει κατατεθεί στη Βουλή, δεν είναι αποτέλεσμα συμφωνίας».

«Όπως ήταν και η δέσμευση του Υπουργού Υγείας», πρόσθεσε ο κ. Κούμας, «θα γινόταν αυτό και μετά θα πήγαιναν οι κανονισμοί στην Επιτροπή Υγείας. Και θέτουμε το ερώτημα, η Επιτροπή Υγείας είναι η αρμόδια για να συζητήσει για τα εργασιακά;»

Ο πρόεδρος της Συντεχνίας υπενθύμισε ότι «ως ΠΑΣΥΚΙ έχουμε αποστείλει τις παρατηρήσεις μας για τους κανονισμούς που μας δόθηκαν τον Φεβρουάριο και έκτοτε δεν έχουμε πάρει απάντηση. Έχουμε λάβει μόνο διευκρινίσεις. Είναι έτσι που γίνεται ο διάλογος;»

Ο κ Κούμας ξεκαθάρισε τέλος ότι οι κυβερνητικοί ιατροί είναι έτοιμοι για διάλογο, όπως ήταν πάντα.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











284