Σ. Κούμας στο Ygeia-News: Ζητούμε και εμείς αναβάθμιση των κλιμάκων εισδοχής και ανέλιξης


«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα δώσει την απαραίτητη ώθηση για να γίνει ένας σωστός διάλογος»

Υπόμνημα γύρω από τα εργασιακά θέματα ετοίμασαν οι κυβερνητικοί γιατροί, το οποίο θα συζητήσουν κατά τη συνάντηση που θα έχουν την ερχόμενη Δευτέρα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Όπως δήλωσε στο Ygeia-News ο πρόεδρος της Παγκύπριας Συντεχνίας Κυβερνητικών Ιατρών (ΠΑΣΥΚΙ) Σωτήρης Κούμας, «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει καταλυτικό ρόλο στα θέματα αυτά. Θα δώσει την απαραίτητη ώθηση για να γίνει ένας σωστός διάλογος. Ζητούμε και εμείς αναβάθμιση των κλιμάκων εισδοχής και ανέλιξης».

Σύμφωνα με τον κ Κούμα, στο υπόμνημα συμπεριλαμβάνονται τα εργασιακά των γιατρών του δημοσίου, όπως μισθολόγιο, δομές-οργανόγραμμα, υπερωριακή εργασία και συστήματα βάρδιας. «Υπάρχει», πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΠΑΣΥΚΙ, «η προσέγγιση μας και στο μοντέλο αυτονόμησης που προτείνεται».

Ο κ Κούμας υπενθύμισε: «Εμείς καταθέσαμε θέσεις-προτάσεις από την 1η Ιουνίου 2016. Ακολούθησαν και άλλα υπομνήματα για τα εργασιακά. Με την κατάθεση των νομοσχεδίων αναμέναμε να γίνει πιο εντατικός και συγκεκριμένος ο διάλογος. Δυστυχώς ο διάλογος δεν έγινε επί συγκεκριμένων θεμάτων».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











285