Σ. Κούμας: Εργασιακό καθεστώς, δομές και τρέχοντα προβλήματα στη συνάντηση με τον Υπ. Υγείας


Η σημερινή κατάσταση στη Γυναικολογική Κλινική του Νοσοκομείου Πάφου, αποδεικνύει σε τι κατάντια έχουν περιέλθει τα δημόσια νοσηλευτήρια σε επίπεδο στελέχωσης

«Άρχισε μια πιο συγκεκριμένη λεπτομερής συζήτηση, η οποία βασίστηκε σε δυο πυλώνες. Ο πρώτος πυλώνας αφορά το εργασιακό καθεστώς και τις δομές στο πλαίσιο αυτονόμησης των δημοσίων νοσηλευτηρίων, που αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο για την επιτυχία οποιουδήποτε εγχειρήματος θα ακολουθήσει. Ο διάλογος για τον πρώτο πυλώνα θα διεξαχθεί μεταξύ της Συντεχνίας και κλιμακίου τεχνοκρατών που υπάρχει». Αυτά ανέφερε σε δηλώσεις του στο Ygeia-News ο πρόεδρος της Παγκύπριας Συντεχνίας Κυβερνητικών Ιατρών (ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι) Σωτήρης Κούμας για τη συνάντηση που είχε η Συντεχνία με τον Υπουργό Υγείας Γιώργος Παμπορίδη και πρόσθεσε: «Ο δεύτερος πυλώνας αφορά τα τρέχοντα προβλήματα που επηρεάζουν τη λειτουργία των δημοσίων νοσηλευτηρίων στην παρούσα φάση. Ο διάλογος για αυτό θα διεξαχθεί μεταξύ Υπουργού Υγείας και ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι Λεπτομέρειες όμως θα δοθούν αργότερα».

Ο κ. Κούμας συνέχισε: «Το κλίμα το συναντήσεων με τον Υπουργό Υγείας ήταν θετικό. Και οι δύο πλευρές δηλώνουμε ότι έχουμε σκοπό μέσω διαλόγου να επιλύσουμε τα προβλήματα των κρατικών νοσηλευτηρίων, ώστε να διασφαλιστεί η βιωσιμότητά τους, πρωτίστως προς όφελος του κύπριου ασθενή».

Το πρόβλημα στελέχωσης θα επιδεινωθεί το καλοκαίρι

Κληθείς να σχολιάσει την κατάσταση που επικρατούσε σήμερα στη Γυναικολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου, ο πρόεδρος της ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι σημείωσε: «Αποδεικνύει σε τι κατάντια έχουν περιέλθει τα δημόσια νοσηλευτήρια σε επίπεδο στελέχωσης. Ως ΠΑ.ΣΥ.ΚΙ ενημερώναμε και προειδοποιούσαμε έγκαιρα, ωστόσο, δυστυχώς, τα απαραίτητα διορθωτικά βήματα δεν έγιναν. Η κατάσταση μας λυπεί. Προειδοποιούμε ότι το πρόβλημα στελέχωσης θα επιδεινωθεί, λόγω της έναρξης των θερινών αδειών ανάπαυσης του ιατρικού προσωπικού και η συνέχιση αυτής της κατάστασης θα μας αναγκάσει ως Συντεχνία να προασπίσουμε τα συμφέροντα των μελών μας».

Ο κ. Κούμας κατέληξε: «Η μη παροχή κινήτρων στους γιατρούς του δημοσίου, όχι μόνο των οικονομικών, αλλά και των κίνητρων σε επίπεδο εργασιακού περιβάλλοντος, επιδεινώνει την υποστελέχωση, την οποία καλείται να πληρώσει ο κύπριος ασθενής».

Η επόμενη συνάντηση Υπουργού Υγείας και ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι έχει οριστεί για την επόμενη Τρίτη.

ΕΛΕΝΗ ΜΑΥΡΟΥΔΗ




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











317