Πρώτη συνεδρίαση Παγκύπριου Συμβουλίου Ασφαλείας και Υγείας


Παρουσιάστηκαν και συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στις δραστηριότητες επιθεωρήσεων και διαφώτισης στα θέματα ασφάλειας και υγείας στην εργασία

Την Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017 πραγματοποιήθηκε η πρώτη φετινή συνεδρίαση του Παγκύπριου Συμβουλίου Ασφάλειας και Υγείας.

Το Παγκύπριο Συμβούλιο Ασφάλειας και Υγείας αποτελεί θεσμοθετημένο Σώμα με βάση τους περί Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία Νόμους. Σε αυτό συμμετέχουν εκπρόσωποι δημόσιων Υπηρεσιών, εργοδοτικών και συνδικαλιστικών οργανώσεων και άλλων φορέων με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στα θέματα ασφάλειας και υγείας στην εργασία. Σκοπός του Συμβουλίου είναι να υποβάλλει στην Υπουργό Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων εισηγήσεις για τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται και τις καλύτερες και αποτελεσματικότερες μεθόδους εργασίας που πρέπει να ακολουθούνται για την εξασφάλιση της επαγγελματικής ασφάλειας και της υγείας των εργαζομένων και να την συμβουλεύει για ζητήματα πρόληψης ατυχημάτων, καθώς και για τη σύνταξη ή αναθεώρηση νομοθεσίας.

Κατά τη συνεδρίαση παρουσιάστηκαν και συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στις δραστηριότητες επιθεωρήσεων και διαφώτισης στα θέματα ασφάλειας και υγείας στην εργασία, καθώς και τα στατιστικά στοιχεία των εργατικών ατυχημάτων και των επαγγελματικών ασθενειών που γνωστοποιήθηκαν. Επίσης, συζητήθηκε ο ρόλος των Λειτουργών Ασφάλειας και τα νέα νομοθετήματα που προωθούνται από το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας, για βελτίωση της επαγγελματικής ασφάλειας και υγείας στους χώρους εργασίας.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











347