Πρόδρομος Αργυρίδης: Δεν θα έχουμε άλλο περιθώριο από το να αντιδράσουμε εάν…


Υπόμνημα με όλα τα θέματα που απασχολούν τον Κλάδο, θα στείλει στο νέο Υπουργό Υγείας Γιώργο Παμπορίδη το Δ.Σ. του Κλ. Γενικού Νοσηλευτικού Προσωπικού ΠΑΣΥΔΥ.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Κλάδου Πρόδρομος Αργυρίδης, θέση του Κλάδου αποτελεί πως θα πρέπει να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια διαλόγου για την αυτονόμηση των κρατικών νοσηλευτηρίων. «Εμείς λέμε ότι τα νοσοκομεία χρειάζονται εκσυγχρονισμό, χρειάζεται να μπουν σε ένα πιο σύγχρονο, πιο ευέλικτο και διοικητικό καθεστώς, αλλά δεν μπορούμε να δεχθούμε ότι τα νοσοκομεία θα μετατραπούν σε οργανισμούς δημόσιου δικαίου χωρίς να ξέρουμε την τύχη τους παραπέρα. Είναι δύσκολο να αποδεχθούμε κάτι τέτοιο, είναι δύσκολο να περάσει αυτή η γραμμή από τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία», σημείωσε ο κ. Αργυρίδης.

«Εμείς λέμε», υπέδειξε, «ότι πρέπει να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια διαλόγου, να κατατεθούν και να μελετηθούν οι απόψεις, και αυτές που είναι δικαιολογημένες να γίνουν αποδεκτές. Αν αυτά δεν γίνουν και τα πράγματα προχωρήσουν στο ίδιο μοντέλο που είχαν προχωρήσει μέχρι πρόσφατα, δεν θα έχουμε άλλο περιθώριο από το να αντιδράσουμε».

Αναλυτικά η δήλωση του προέδρου του Κλάδου Γενικού Νοσηλευτικού Προσωπικού ΠΑΣΥΔΥ, Πρόδρομου Αργυρίδη: «Οι νοσηλευτές βρίσκονται στην πρώτη γραμμή καθ’ όλο το 24ωρο της ημέρας και είναι αυτοί που γίνονται αποδέκτες όλων των προβλημάτων και όλων των παραπόνων από τους πολίτες. Είναι αυτοί που καλούνται πρώτοι να επιλύσουν τα προβλήματα, πάντοτε βεβαίως με τη συνεργασία των συναδέλφων ιατρών. Εμείς λέμε ότι τα νοσοκομεία χρειάζονται εκσυγχρονισμό, χρειάζεται να μπουν σε ένα πιο σύγχρονο, πιο ευέλικτο και διοικητικό καθεστώς, αλλά δεν μπορούμε να δεχθούμε ότι τα νοσοκομεία θα μετατραπούν σε οργανισμούς δημόσιου δικαίου χωρίς να ξέρουμε την τύχη τους παραπέρα. Είναι δύσκολο να αποδεχθούμε κάτι τέτοιο, είναι δύσκολο να περάσει αυτή η γραμμή από τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία. Διότι ο οργανισμός δημοσίου δικαίου παραπέμπει πλέον σε Ημικρατικούς Οργανισμούς, και βλέπουμε τι γίνεται σήμερα με τους Ημικρατικούς Οργανισμούς. Εμείς λέμε, έστω και σε αυτό το σημείο, να υπερισχύσει και να περάσει αυτή η γραμμή, πρέπει να μας πείσουν ότι αυτοί οι Οργανισμοί θα είναι βιώσιμοι, θα μπορούν να λειτουργήσουν σε ένα καθεστώς ανταγωνισμού με τον ιδιωτικό τομέα, αλλά δεν θα κλείσουν. Αυτό το πράγμα ποτέ δεν έγινε. Ποτέ δεν μας παρουσιάστηκε μια μελέτη ότι αυτό το νέο πράγμα που πάει να γίνει θα είναι βιώσιμο. Γι’ αυτό παραμένουμε σταθεροί στην αρχική μας θέση. Εκσυγχρονισμός, αναδιοργάνωση, διοικητική και οικονομική αυτονομία, αλλά κάτω από την ομπρέλα του κράτους. Παρόλο που καταθέσαμε πολλές εισηγήσεις, ελάχιστες έχουν γίνει αποδεκτές και στην ουσία το νομοσχέδιο όπως διαμορφώθηκε με την τελευταία πρόταση του Υπουργού Υγείας, έτσι πήγαινε στο Υπουργικό Συμβούλιο. Γι’ αυτό υπήρξε και έντονη αντίδραση από εμάς. Εμείς λέγαμε και λέμε, ότι ο διάλογος πρέπει να ολοκληρωθεί και να πούμε στο τέλος του διαλόγου αν συμφωνούμε ή διαφωνούμε. Δεν έγινε πραγματικός διάλογος σε βάθος και επί της ουσίας. Εμείς λέμε ότι πρέπει να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια διαλόγου, να κατατεθούν και να μελετηθούν οι απόψεις, και αυτές που είναι δικαιολογημένες να γίνουν αποδεκτές. Αν αυτά δεν γίνουν και τα πράγματα προχωρήσουν στο ίδιο μοντέλο που είχαν προχωρήσει μέχρι πρόσφατα, δεν θα έχουμε άλλο περιθώριο από το να αντιδράσουμε. Ευχόμαστε στο νέο Υπουργό καλή δουλειά, σίγουρα είναι μια καυτή καρέκλα στις σημερινές συνθήκες η καρέκλα του Υπουργού Υγείας. Εμείς τον συγχαίρουμε και του ευχόμαστε καλή δουλειά, ενώ σύντομα θα του αποστείλουμε και υπόμνημα με όλα τα θέματα που απασχολούν τον Κλάδο μας».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











372