Πραγματοποιείται το ερχόμενο Σάββατο ο ετήσιος Ταυτόχρονος Μητρικός Θηλασμός


Πραγματοποιείται το ερχόμενο Σάββατο 6 Οκτωβρίου σε όλες τις πόλεις της Κύπρου ο καθιερωμένος ετήσιος Ταυτόχρονος Μητρικός Θηλασμός. Η εκδήλωση έχει καθιερωθεί σε επιτυχημένο θεσμό που προσελκύει μητέρες και παιδιά από όλη την Κύπρο.

Η Χαραλαμπίδης Κρίστης στηρίζει για 12η συνεχή χρόνια την Ημέρα Ταυτόχρονου Μητρικού Θηλασμού.

Με σύνθημα «Μητρικός Θηλασμός, Θεμέλιο Ζωής», η φετινή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018, με κορύφωση τη μεγάλη εκδήλωση στη Λευκωσία όπου γονείς και παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν αλλά και να ψυχαγωγηθούν μέσα από οργανωμένες δραστηριότητες.

Την εκδήλωση διοργανώνει για 12η συνεχόμενη χρονιά ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Μητρικού Θηλασμού «Δώρο Ζωής» με την συνεργασία του προγράμματος κοινωνικής αλληλεγγύης και έμπρακτης προσφοράς της Χαραλαμπίδης Κρίστης «ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ». Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργού Υγείας και εντάσσεται στο πλαίσιο των προωθητικών ενεργειών της Παγκόσμιας Συμμαχίας Δράσης για το Μητρικό Θηλασμό (WABA). Πρόκειται για μία πρωτοβουλία με διεθνή χαρακτήρα, καθώς αντίστοιχες εκδηλώσεις πραγματοποιούνται από υποστηρικτές του θηλασμού σε πάνω από 863 κέντρα παγκοσμίως.

Οι εγγραφές για την εκδήλωση ξεκινούν στις 10:00 π.μ. στα πιο κάτω σημεία ανά πόλη και ο Ταυτόχρονος Μητρικός Θηλασμός πραγματοποιείται ακριβώς στις 11:00 π.μ. Οι χώροι διεξαγωγής της εκδήλωσης είναι οι ακόλουθοι:

  • Λευκωσία: Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία, (Τηλ. 99365414)
  • Λεμεσός: Crown Plaza Hotel, (Τηλ. 25570010
  • Λάρνακα: Med Schools Λάρνακας, (Τηλ. 96649737)
  • Πάφος: Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, (Τηλ. 26848000)
  • Επ. Αμμοχώστου: Δημαρχείο Παραλιμνίου, (Τηλ. 99942776)
  • Κερύνεια: Lord’s Palace Hotel, (Τηλ. 0090 533 865 0990)

Σύμφωνα με τους στόχους της Παγκόσμιας Συμμαχίας Δράσης για τον Μητρικό Θηλασμό (WABA) η Παγκόσμια Εβδομάδα Θηλασμού 2018 εστιάζει στην πρόληψη του υποσιτισμού σε κάθε του μορφή, στην εξασφάλιση επισιτιστικής ασφάλειας και στον τερματισμό του κύκλου της φτώχιας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το World Alliance for Breastfeeding Action (WABA): http://worldbreastfeedingweek.org/




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











311