Πετυχημένη εκδήλωση στο Πανεπ. Frederick: Πλαστική Χειρουργική: «Μύθοι και Πραγματικότητες»


Το Σάββατο 28 Νοεμβρίου, σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα, πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Frederickμια πετυχημένη εκδήλωση εξαιρετικού ενδιαφέροντος με θέμα την Πλαστική Χειρουργική. Εισηγητές της εκδήλωσης τρεις κορυφαίοι και πασίγνωστοι επιστήμονες, οι οποίοι ανέπτυξαν το θέμα αυτό με πολλές ειδικές προεκτάσεις.

Στο βήμα, ο Δρ Ανδρέας Φουστάνος, επιφανέστατος Πλαστικός Χειρουργός, ο Δρ Θάνος Ασκητής, γνωστός Ψυχίατρος – Νευρολόγος και ο επίσης καταξιωμένος Πλαστικός Χειρούργος και Επισκέπτης Λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Frederick, Δρ Χάρης Ζαβρίδης.

Οι τρεις αυτοί επιστήμονες, κλήθηκαν από τη Σχολή Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Frederick, για να διαχωρίσουν τις πραγματικότητες από τους μύθους που συχνά σκεπάζουν την Πλαστική Χειρουργική, δημιουργώντας υπερβολικές εντυπώσεις ή λανθασμένα συμπεράσματα.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Frederick Δρ Αντρέας Κανάραχος ενώ, η Δρ Μαρίτσα Γουρνή Καθηγήτρια στο Τμήμα Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Frederick, αφενός μετέφερε το μήνυμα του Υπουργού Υγείας κ. Παμπορίδη και αφετέρου συντόνισε την όλη εκδήλωση.

Οι δύο διακεκριμένοι Πλαστικοί Χειρουργοί, ανέλυσαν με λόγια απλά το ιστορικό της επιστήμης τους, δίνοντας καταπληκτικά παραδείγματα της σωτήριας παρέμβασης της Πλαστικής Χειρουργικής στην αποκατάσταση του σώματος μετά από τραύματα αλλά, και στη δημοφιλή εκδοχή, που η Πλαστική αφαιρεί τα σημάδια που προσθέτει ο χρόνος στον άνθρωπο.

Από την πλευρά του, ο Δρ Ασκητής σε μία ζωηρή ομιλία κατέδειξε τον τεράστιο ρόλο που παίζει στην ψυχική ισορροπία όλων των ανθρώπων η μορφή, η αποδοχή της μορφής και η δυνατότητα της βελτίωσής της όταν κριθεί απαραίτητη.

Όπως ήταν φυσικό, όταν τελείωσαν οι εισηγήσεις, έγιναν πολλές ερωτήσεις στις οποίες ανταποκρίθηκαν ευχαρίστως, ενώ στη δεξίωση που ακολούθησε οι συζητήσεις με τους ομιλητές συνεχίστηκαν.

Το Πανεπιστήμιο Frederick και η Σχολή Επιστημών Υγείας ευχαριστούν τόσο τους τρεις σημαντικούς επιστήμονες όσο και το κοινό που ήρθε για την εκδήλωση.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











301