ΠΕΟ: Κοινωνικά απαράδεκτο η κυβέρνηση να εκτρέπει την πορεία υλοποίησης του ΓΕΣΥ


Η ΠΕΟ εκφράζει την έντονη απαρέσκεια και ανησυχία της για το σκηνικό παλινδρομήσεων και αβεβαιότητας που διαμορφώνεται και πάλι από κυβερνητικούς αξιωματούχους για την υλοποίηση του ΓΕΣΥ.

Σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «σε χτεσινές ραδιοφωνικές δηλώσεις του ο Υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης, εξέφρασε έντονες ανησυχίες για τη βιωσιμότητα του ΓΕΣΥ και ισχυρίστηκε ότι δεν έχουν αποφασιστεί οριστικά οι βασικές παράμετροι του ΓΕΣΥ, οι οποίες περιμένει να ελεγχθούν και να επικαιροποιηθούν από μελέτες».

«Οι δηλώσεις Χάρη Γεωργιάδη είναι σε πλήρη αντίφαση με το πνεύμα του αρμόδιου Υπουργού Υγείας που διαβεβαιώνει για υλοποίηση του ΓΕΣΥ στη φιλοσοφία που συμφωνήθηκε με τους κοινωνικούς εταίρους και στη βάση των πρόσφατων αναλογιστικών μελετών που καταδεικνύουν τη βιωσιμότητα του ΓΕΣΥ», αναφέρει η ΠΕΟ.

Προσθέτει ότι «οι συνεχείς αναβολές, καθυστερήσεις και αυτοαναιρέσεις της κυβέρνησης στην υλοποίηση του ΓΕΣΥ, το οποίο είναι το μοναδικό θέμα που προβάλλει «αντίσταση» στην Τρόικα, κινδυνεύουν να τορπιλίσουν την προοπτική για την εφαρμογή του».

Η ΠΕΟ, αναφέρει ακόμη, ότι «την στιγμή που το επίπεδο της υγείας του κόσμου πέφτει επικίνδυνα λόγω της δραματικής μείωσης των κονδυλίων της δημόσιας υγείας κατά 106 εκ ευρώ και τα δημόσια νοσηλευτήρια καταρρέουν, είναι κοινωνικά απαράδεκτο η κυβέρνηση με διάφορες δικαιολογίες να εκτρέπει την πορεία υλοποίησης του ΓΕΣΥ».

«Αυτή η εξέλιξη τους μόνους που εξυπηρετεί είναι συγκεκριμένα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα στο χώρο της υγείας», συνεχίζει η ΠΕΟ.

Η συνδικαλιστική οργάνωση της Αριστεράς καλεί κυβέρνηση και Πρόεδρο της Δημοκρατίας «να ξεκαθαρίσουν την θέση τους επιτέλους» και αναφέρει ότι «η εφαρμογή του ΓΕΣΥ όπως συμφωνήθηκε είναι κοινωνική απαίτηση και η αυθαίρετη ανατροπή ενός τόσο κορυφαίου σημασίας ζητήματος επιφορτίζει την κυβέρνηση με την ευθύνη για τις συνέπειες των επιλογών της».

«Η υπομονή των εργαζομένων και της κοινωνίας έχει εξαντληθεί και δεν πρόκειται να ανεχτούν άλλο αυτό τον εμπαιγμό» καταλήγει η ΠΕΟ.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











270