Πειθαρχική έρευνα εναντίον εκπαιδευτικού στο σχολείο όπου τραυματίστηκε ο 10χρονος, διέταξε ο ΥΠΠ


"Η φύση της υπόθεσης είναι τέτοια που ο περαιτέρω σχολιασμός της έκθεσης, στην παρούσα φάση, δεν ενδείκνυται"

Πειθαρχική έρευνα εναντίον του εκπαιδευτικού που είχε την ευθύνη της οργάνωσης και διοίκησης του Τμήματος κατά την ώρα του μαθήματος όπου ο άτυχος 10χρονος μαθητής Σταύρος Γιωργαλλής τραυματίστηκε, διέταξε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Χαμπιαούρης.

Σε διάσκεψη Τύπου νωρίς το απόγευμα, ο Υπουργός Παιδείας, ερωτηθείς σχετικά, είπε ότι ο εν λόγω εκπαιδευτικός θα παραμείνει στη θέση του και πως η φύση της υπόθεσης είναι τέτοια που ο περαιτέρω σχολιασμός της έκθεσης στην παρούσα έκθεση δεν ενδείκνυται αφού θα πρέπει να αφεθεί η όλη διαδικασία να ολοκληρωθεί απρόσκοπτα.

Η δήλωση Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού Κώστα Χαμπιαούρη σχετικά με το πόρισμα της έρευνας για τον τραυματισμό του μαθητή Σταύρου Γιωργαλλή

"Ως γνωστό την Παρασκευή 11 Μαΐου 2018 μετά από τραυματισμό χάθηκε από τη ζωή ένα παιδί, ο μαθητής του Δημοτικού Σχολείου Αλεθρικού Σταύρος Γιωργαλλής.

Αμέσως διετάχθηκε διοικητική έρευνα για να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το τραγικό αυτό συμβάν.

Το πόρισμα της διοικητικής έρευνας για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες τραυματίστηκε ο μαθητής μου παραδόθηκε και το μελέτησα με τους υπηρεσιακούς και τους συνεργάτες μου στο Υπουργείο.

Από τα ευρήματα του πορίσματος προκύπτει ότι επιβάλλεται η διεξαγωγή πειθαρχικής έρευνας για τον εκπαιδευτικό που είχε την ευθύνη της οργάνωσης και διοίκησης του τμήματος κατά την ώρα του μαθήματος.

Η φύση της υπόθεσης είναι τέτοια που ο περαιτέρω σχολιασμός της έκθεσης, στην παρούσα φάση, δεν ενδείκνυται, αφού θα πρέπει να αφεθεί η όλη διαδικασία να ολοκληρωθεί απρόσκοπτα.

Τονίζω εμφαντικά για ακόμη μία φορά ότι τα θέματα ασφάλειας και υγείας στα σχολεία μας αποτελούν πρώτη προτεραιότητα για το Υπουργείο και την Κυβέρνηση και, προς αυτή την κατεύθυνση, το αμέσως επόμενο διάστημα θα κινηθούμε για περαιτέρω ενίσχυση των τομέων αυτών".




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











941