ΠΑΣΥΚΥΦΑ: Ο Υπουργός Υγείας αποδέχθηκε τρία βασικά αιτήματα μας και αίρουμε τη στάση εργασίας


Το σκεπτικό της απόφασης για άρση της στάσης εργασίας που είχε εξαγγείλει για την ερχόμενη Τετάρτη, αναλύει σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Παρασκευή το Δ.Σ. της Παγκύπριας Συντεχνίας Κυβερνητικών Φαρμακοποιών(ΠΑΣΥΚΥΦΑ).

Σημειώνοντας πως σε συνάντηση του Προέδρου και Αντιπροέδρου της Συντεχνίας την Πέμπτη με τον Υπουργό Υγείας, ο Φίλιππος Πατσαλής αποδέχθηκε τρία βασικά αιτήματα της Συντεχνίας τα οποία αποσκοπούσαν στην αναβάθμιση του φαρμακοποιού επιστήμονα, η ΠΑΣΥΚΥΦΑ υπογραμμίζει πως προσβλέπει σε αγαστή συνεργασία με τον Υπουργό Υγείας και ότι θα τον στηρίξει στο δύσκολο έργο του για την επιτυχή αυτονόμηση των κρατικών νοσηλευτηρίων και για την εφαρμογή του Γενικού Σχεδίου Υγείας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Παγκύπριας Συντεχνίας Κυβερνητικών Φαρμακοποιών(ΠΑΣΥΚΥΦΑ): «Ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015, ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑ.ΣΥ.ΚΥ.ΦΑ. είχαν συνάντηση με τον Έντιμο Υπουργό Υγείας κ. Φίλιππο Πατσαλή, ο οποίος αποδέχτηκε τρία βασικά αιτήματα της Συντεχνίας τα οποία αποσκοπούσαν στην αναβάθμιση του φαρμακοποιού επιστήμονα. Διασφαλίστηκαν τα ακόλουθα:

1. Ο Υπουργός προσέφερε γραπτές εγγυήσεις ότι κανένας υπάλληλος των Φαρμακευτικών Υπηρεσιών δεν θα χάσει τη δουλειά του.

2. Στο προτεινόμενο νομοσχέδιο που αφορούσε τη διευθυντική ομάδα του αυτόνομου νοσηλευτηρίου ενσωματώθηκε θέση Γενικού Φαρμακευτικού Διευθυντή, ο οποίος θα χειρίζεται ανάμεσα σε πολλά άλλα καθήκοντα και το 20% του προϋπολογισμού των αυτόνομων οργανισμών που είναι οι δαπάνες για τα φάρμακα.

3. Αποπαγοποιούνται χρονίζουσες θέσεις φαρμακοποιών στην ηγετική πυραμίδα των Φαρμακευτικών Υπηρεσιών και συγκεκριμένα 1 θέση Πρώτου Φαρμακοποιού (Α14), 11 θέσεις Ανώτερου Φαρμακοποιού (Α13+2), και 4 θέσεις Φαρμακοποιού Α΄ (Α11+2), οι οποίες θα δημιουργήσουν τις κατάλληλες συνθήκες για την ομαλή λειτουργία των Φ.Υ.

4. Ως εκ’ τούτου η ΠΑ.ΣΥ.ΚΥ.ΦΑ. αποφάσισε να άρει την στάση εργασίας, η οποία ήταν προγραμματισμένη για την Τετάρτη 1η Ιουλίου 2015.

Ευχαριστούμε θερμά τον Υπουργό Υγείας για την κατανόηση των δίκαιων αιτημάτων μας που αφορούν όλους τους φαρμακοποιούς και τεχνικούς φαρμακείου (μόνιμους, αορίστου και καθορισμένης διάρκειας). Προσβλέπουμε σε αγαστή συνεργασία μαζί με τον Υπουργό Υγείας και ότι θα τον στηρίξουμε στο δύσκολο έργο του για την επιτυχή αυτονόμηση των κρατικών νοσηλευτηρίων και για την εφαρμογή του Γενικού Σχεδίου Υγείας».

Διαβάστε εδώ: Στέλιος Στυλιανού: Πείσαμε για τα δίκαια αιτήματά μας, αίρουμε τη στάση εργασίας ως ΠΑΣΥΚΥΦΑ




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











308