ΠΑΣΥΚΙ: Τα κρατικά νοσηλευτήρια είναι στον αναπνευστήρα και δεν έχουν την πολυτέλεια να περιμένου


Συνάντηση με πρόεδρο του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (Ο.Κ.Υπ.Υ.)

Ανακοίνωση της ΠΑΣΥΚΙ αναφέρει:

«Στις 8 Φεβρουαρίου 2018 πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ της ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι. και του Sir Nicholson D., προέδρου του Δ.Σ. του Ο.Κ.Υπ.Υ..

Η συνάντηση ήταν η πρώτη που πραγματοποιείτο μεταξύ των δυο πλευρών, ήταν περισσότερο εθιμοτυπικού χαρακτήρα, χωρίς συγκεκριμένη θεματολογία, κατά την οποία όμως έγινε ειλικρινής ανταλλαγή απόψεων, όπως και αλληλοενημέρωση για θέματα που αφορούν την κάθε πλευρά.

Εκφράζουμε την ικανοποίηση μας για το γεγονός ότι, ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Ο.Κ.Υπ.Υ. αναγνωρίζει τον πρωταγωνιστικό ρόλο που θα πρέπει να διαδραματίσουν οι εργαζόμενοι γενικά και οι ιατροί ειδικότερα, τους οποίους θεωρεί απαραίτητους συμμάχους για να πετύχει η μεταρρύθμιση.

Εκ της ενημέρωσης που λάβαμε, διαφάνηκε δυστυχώς, ότι παρόλο της ψήφισης του σχετικού νομοσχεδίου εδώ και 7 μήνες και τον διορισμό διοικητικού συμβουλίου εδώ και 2 μήνες, από πλευράς του Δ.Σ. Ο.Κ.Υπ.Υ. στην παρούσα φάση δεν μπορούν να εφαρμοστούν στην πράξη διορθωτικές κινήσεις στο επίπεδο των Δημοσίων Νοσηλευτηρίων, σε σχέση με τους ασθενείς και ιατρούς, γεγονός για το οποίο εκφράζουμε την έντονη ανησυχία και προβληματισμό μας, ενώ παράλληλα διερωτόμαστε κατά πόσο το αρμόδιο Υπουργείο της Υγείας έχει προχωρήσει σε πλήρη ενημέρωση για τα προβλήματα που ταλανίζουν τα δημόσια νοσηλευτήρια, την αναγκαιότητα λήψης άμεσων διορθωτικών μέτρων, ώστε να διαφυλαχθεί η βιωσιμότητα τους και η επακόλουθη επιτυχής εφαρμογή του Γε.Σ.Υ..

Πρωταρχικός στόχος του Ο.Κ.Υπ.Υ. για το 2018 είναι η ετοιμασία του προϋπολογισμού για το 2019 και ο διορισμός των διοικητικών ομάδων, χωρίς όμως να μπορεί να απαντηθεί στην βάση ποιου τεχνικού μοντέλου ή ίσως καλύτερα ποιων σχεδιασμών και στην βάση ποιων δεδομένων θα γίνει αυτό.

Η ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι. ενημέρωσε τον πρόεδρο του Δ.Σ. του Ο.Κ.Υπ.Υ. ότι τα δημόσια νοσηλευτήρια, οι λειτουργοί υγείας μαζί βέβαια με τους ασθενείς, δεν έχουν την πολυτέλεια να περιμένουν ακόμα ένα χρόνο για επίλυση των προβλημάτων της καθημερινής άσκησης ιατρικής, με αποτέλεσμα την περαιτέρω επιδείνωση της κατάστασης στα νοσηλευτήρια, με πιθανές επιπτώσεις στην ασφάλεια των ασθενών.

Η ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι. τονίζει τη θέληση μας να συνεργαστούμε για τις μεταρρυθμίσεις, όμως είμαστε υποχρεωμένοι να προειδοποιήσουμε τους πάντες – ασθενείς, οργανωμένα σύνολα και κοινωνία ότι τα κρατικά νοσηλευτήρια είναι στον αναπνευστήρα και δεν έχουν την πολυτέλεια να περιμένουν ακόμα τουλάχιστον ένα χρόνο για έναρξη εφαρμογής σοβαρών και ουσιαστικών διορθωτικών κινήσεων.

Άλλωστε σε όλα θα έδινε λύσεις η αυτονόμηση !

Τα ερωτήματα πλέον είναι πότε και πως;»




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











279