ΠΑΣΥΚΙ: Ο Υπουργός Υγείας μας ζητά να υπογράψουμε λευκή επιταγή για την αυτονόμηση


Την εντύπωση πως ο Υπουργός Υγείας ζητά από τους κυβερνητικούς γιατρούς να υπογράψουν λευκή επιταγή σε ό,τι αφορά την επερχόμενη αυτονόμηση των δημόσιων νοσηλευτηρίων αποκόμισε η ηγεσία της ΠΑΣΥΚΙ κατά την τελευταία συνάντησή της με τον Φιλίππο Πατσαλή, στις 5 Νοεμβρίου.

Αυτό αναφέρεται σε ενημερωτικό σημείωμα του Δ.Σ. που κυκλοφόρησε προς τα μέλη της συντεχνίας το Σάββατο, μέσω του οποίου η ηγεσία της ΠΑΣΥΚΙ τα ενημερώνει αναφορικά με το αποτέλεσμα της συνάντησης με τον Υπουργό Υγείας.

Όπως αναφέρεται στο σημείωμα, ο Υπουργός Υγείας ζήτησε άμεση συνάντηση με την ΠΑΣΥΚΙ την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου, γι’ αυτό και η πρόεδρος της συντεχνίας δεν προχώρησε σε προκήρυξη στάσης εργασίας στις 3 Νοεμβρίου, όπως είχε αποφασιστεί από το Δ.Σ. στη συνεδρία του στις 15 Οκτωβρίου, με προϋπόθεση για κάτι τέτοιο τον μη ορισμό ραντεβού από τον Υπουργό Υγείας για τα θέματα της ΠΑΣΥΚΙ. Στη συνάντηση της 5ης Νοεμβρίου, σύμφωνα με το ενημερωτικό σημείωμα, ο κ. Πατσαλής αναφέρθηκε στα αιτήματα της ΠΑΣΥΚΙ, τα οποία είχε υποσχεθεί να επιλύσει, και στη συνέχεια αναφέρθηκε στην αυτονόμηση, που ήταν το κύριο ζητούμενό του, και για το οποίο ουσιαστικά ζητούσε την συμπαράσταση της συντεχνίας. Μάλιστα, όπως σημειώνεται στο σημείωμα, μεταξύ ΓΕΣΥ και αυτονόμησης, του είχε συμβουλεύσει να ασχοληθούμε με ένα, δηλαδή την αυτονόμηση.

Σύμφωνα με την ΠΑΣΥΚΙ, ο Υπουργός Υγείας τους ζήτησε άμεσα να του δώσουν 3-4 θέματα, τα οποία η συντεχνία θεωρεί ως κύρια σημεία, για να τα συμπεριλάβει με την ομάδα του στο νομοσχέδιο της αυτονόμησης των νοσηλευτηρίων, το οποίο θα καταθέσει στη Βουλή. «Στο σοβαρό αυτό ζήτημα», σημειώνεται στο ενημερωτικό σημείωμα προς τα μέλη της ΠΑΣΥΚΙ, «χωρίς να έχει προηγηθεί συνεδρίαση του Δ.Σ. και ενημέρωση των μελών μας, αποδεχτήκαμε κάτω από πίεση συνάντηση μαζί του την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014, και ώρα 8:00π.μ. Την επόμενη η Πρόεδρος, θεωρώντας άκρως επικίνδυνη την τοποθέτηση επί των νομοσχεδίων, χωρίς να τα δούμε και να τα μελετήσουμε, προχώρησε εκ νέου σε ενημέρωση του Δ. Σ. και αποστολή επιστολής στον Υπουργό Υγείας.... Όπως ανέφερε η Πρόεδρος, μας ζητά να υπογράψουμε λευκή επιταγή».

Σημειώνεται πως το θέμα της αυτονόμησης και οι θέσεις της ΠΑΣΥΚΙ θα συζητηθούν σε συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου της συντεχνίας, που έχει συγκληθεί για τη Δευτέρα 10 Νοεμβρίου.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











274