ΠΑΣΥΚΙ: Η προτεινόμενη λύση στα νοσοκομεία Πάφου και Πόλης δεν θα πρέπει να θεωρείται μόνιμη


Με ανακοίνωσή της, η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών αναφέρει «ότι «παρακολουθώντας με προσοχή την εξέλιξη των γεγονότων αναφορικά με την κρίση που έχει προκύψει στο Γενικό Νοσοκομείου Πάφου και Νοσοκομείου Πόλης Χρυσοχούς, εκφράζει την ικανοποίηση της για την προσωρινή διευθέτηση του προβλήματος.

Όπως σημειώνει η ΠΑΣΥΚΙ:

«Το θέμα της στελέχωσης όπως το ανέδειξε η ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι., είναι μείζων ζήτημα για τον Ιατρικό κόσμο και την λειτουργία των Κρατικών Νοσηλευτριών. Μοναδικός στόχος της παρέμβασης της Παγκύπριας Συντεχνίας Κυβερνητικών Ιατρών προς τον Υπουργό Υγείας ήταν η ομαλότερη υπό τις περιστάσεις, λειτουργία των προαναφερθέντων νοσηλευτηρίων έτσι που να μην κινδυνεύουν ζωές.

Τονίζουμε ότι η προτεινόμενη λύση δεν θα πρέπει να θεωρείται μόνιμη. Το Υπουργείο Υγείας οφείλει να εξεύρει βιώσιμες και μακροπρόθεσμες λύσεις οι όποιες θα προστατεύουν πρωτίστως τους ασθενείς και θα δημιουργούν ασφαλές και υγιές περιβάλλον για τους επαγγελματίες υγείας.

Η ορθολογική στελέχωση με ιατρικό ανθρώπινο δυναμικό βάσει των αναγκών, η επικαιροποιήση και αναβάθμιση της υλικοτεχνικής υποδομής, είναι μερικά από τα άκρως αναγκαία βήματα για την αναδιοργάνωση των Κρατικών Νοσηλευτηρίων προς την πολυσυζητημένη Αυτονόμηση.

Η αγορά υπηρεσιών για μόνιμες ιατρικές ανάγκης δεν μπορεί να θεωρηθεί παρά σαν μια προσωρινή λύση προς όφελος των ασθενών, σε περίοδο έκτακτης ανάγκης.

Η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών διαμηνύει και διαβεβαιώνει ότι θα παρακολουθεί στενά τις εν εξελίξει διαδικασίες επίλυσης των τρεχουσών αναγκών υποστελέχωσης και πολλαπλών άλλων προβλημάτων του Κρατικού Τομέα Υγείας και θα παρεμβαίνει και θα συνδράμει ενεργά και εποικοδομητικά για την σφαιρική και ολοκληρωτική επίλυση τους».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











351