ΠΑΣΥΚΙ: Επετεύχθη συμφωνία ανάμεσα σε Συντεχνία-Κυβέρνηση για τη δημιουργία δομής και τα εργασιακά


«Η δημιουργία Δομής, η βελτίωση των συνθηκών εργασίας μέσα από την βελτίωση των ωραρίων, των απολαβών και της ασφάλειας στον χώρο εργασίας θα έχει άμεσο αντίκτυπο στην ποιότητα και στην καθημερινή φροντίδα των ασθενών».

Μετά από εντατικές συζητήσεις και διαβουλεύσεις αρκετών μηνών επιτεύχθηκε Συμφωνία μεταξύ της Κυβέρνησης και της Παγκύπριας Συντεχνίας Κυβερνητικών Ιατρών, αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι κυβερνητικοί ιατροί και προσθέτουν:

«Απομένει πλέον η τελική διατύπωση και η κατάθεση του κειμένου από πλευράς του Υπουργείου Υγείας, ούτως ώστε να επικυρωθεί μέσα από τις νενομισμένες διαδικασίες της ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι., πριν από την υπογραφή της.

Ως ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι., θεωρούμε ότι οι αρχές και οι πρόνοιες που περιλαμβάνονται στην σχετική συμφωνία, θα συμβάλουν θετικά στις Μεταρρυθμίσεις του Τομέα της Υγείας, αφού επιτυγχάνονται οι ελάχιστες προϋποθέσεις για την ασφαλή και ποιοτική λειτουργία των κρατικών νοσηλευτηρίων προς εξυπηρέτηση των πολιτών.

Η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών θέλει να επαναδιαβεβαιώσει ότι η συγκεκριμένη Συμφωνία επιβεβαιώνει τον διαχρονικό στόχο και πρόθεση της Συντεχνίας, που δεν είναι άλλος, από τον συνεχή εκσυγχρονισμό και αναδιοργάνωση των Κρατικών Νοσηλευτηρίων μέσω της Οικονομικής και Διοικητικής Αυτονόμησης τους και την επακόλουθη εφαρμογή του Γε.Σ.Υ.

Η δημιουργία Δομής ήταν ένα από τα διαχρονικά αιτήματα των Κρατικών Ιατρών και η συγκεκριμένη Συμφωνία αποτελεί την αφετηρία για την εφαρμογή της.

Η βελτίωση των συνθηκών εργασίας μέσα από την βελτίωση των ωραρίων, των απολαβών και της ασφάλειας στον χώρο εργασίας θα έχει άμεσο αντίκτυπο στην ποιότητα και στην καθημερινή φροντίδα των ασθενών.

Η ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι. δηλώνει ότι θα παρακολουθεί αδιάλειπτα το κάθε βήμα εφαρμογής της Συμφωνίας, αφού η υλοποίηση της, υποδηλοί καλύτερες συνθήκες εργασίας για τους επαγγελματίες υγείας και καλύτερη φροντίδα υγείας για τους ασθενείς».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











246