ΠΑΣΥΚΙ: Ελπίζουμε ότι η εμπλοκή του ΠτΔ στα προβλήματα της υγείας θα είναι καταλυτική


Η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών (ΠΑΣΥΚΙ) με ανακοίνωσή της χαιρετίζει την πρόθεση του ΠτΔ για ενεργή του εμπλοκή, ελπίζοντας ότι θα είναι καταλυτική για επίλυση των καυτών προβλημάτων στην υγείας με τρόπο που να ωφεληθούν οι Κύπριοι ασθενείς. Την ίδια στιγμή η ΠΑΣΥΚΙ τονίζει ότι την ξενίζει η αναφορά για παραπλάνηση, δεδομένου ότι πολλές φορές ο αρμόδιος Υπουργός στα ΜΜΕ έκανε παραδοχές για την κατάσταση στην Υγεία, ενώ θεωρεί ότι κανένας δεν είναι άμοιρος ευθυνών, οι οποίες και θα πρέπει να κατανεμηθούν.

Η ανακοίνωση της ΠΑΣΥΚΙ αναφέρει:

«Η τοποθέτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας σε θέματα υγείας αποτελεί έμμεση παραδοχή των θέσεων και διαπιστώσεων που η ΠΑΣΥΚΙ κατέθετε εδώ και καιρό, χωρίς να εισακούεται. Είναι η ώρα που θα πρέπει επιτέλους να ληφθούν διορθωτικά μέτρα μακριά από τις οικονομίστικες προσεγγίσεις που εφαρμόζονται εδώ και 3 χρόνια και οδήγησαν τα Κρατικά Δημόσια Νοσηλευτήρια ένα βήμα πριν την κατάρρευση και τους επαγγελματίες υγείας στην εξαθλίωση.

Η ΠΑΣΥΚΙ δηλώνει ότι σίγουρα δεν παραπλάνησε κανένα. Αντιθέτως έγκαιρα και κατά επανάληψη έθετε σε γνώση των Αρμόδιων Αρχών, της Κυπριακής κοινωνίας, των πολίτων και των κομμάτων, τα πολλαπλά προβλήματα που ταλανίζουν τα Κρατικά Νοσηλευτήρια, προειδοποιούσε για τους κινδύνους και παράλληλα κατάθετε τις δικές της εισηγήσεις. Μετά λύπης μας όμως, οι απάντησεις που λαμβάναμε ήταν ενέργειες που καταρράκωναν τους Ιατρούς του Δημοσίου και την εφαρμογή σκληρής οικονομικής λιτότητας.

Την ίδια στιγμή, μας ξενίζει φυσικά η αναφορά για παραπλάνηση, δεδομένου ότι πολλές φορές ο αρμόδιος Υπουργός στα ΜΜΕ έκανε παραδοχές για την κατάσταση στην Υγεία. Θεωρούμε ότι κανένας δεν είναι άμοιρος ευθυνών, οι οποίες και θα πρέπει να κατανεμηθούν.

Η σταθερή άρνηση της κυβέρνησης να κάνει αντιληπτό, ότι η υγεία είναι δικαίωμα του κάθε πολίτη, ότι οι επαγγελματίες υγείας πρέπει να αντιμετωπίζονται με τον δέοντα σεβασμό και ότι στον τομέα της Υγείας γίνονται επενδύσεις και όχι δαπάνες οδήγησε τα Κρατικά Δημόσια Νοσηλευτήρια στην θλιβερή εικόνα που παρουσιάζουν σήμερα.

Η ΠΑΣΥΚΙ χαιρετίζει την πρόθεση του ΠτΔ για ενεργή του εμπλοκή και ελπίζουμε να είναι καταλυτική για επίλυση των καυτών προβλημάτων στην υγείας με τρόπο που να ωφεληθούν οι Κύπριοι ασθενείς».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











336