ΠΑΣΥΚΙ: Δεν θα επιτρέψουμε πλέον να γινόμαστε αποδιοπομπαίοι τράγοι


«Τα Δημόσια Νοσηλευτήρια τους τελευταίους πέντε μήνες έχουν απωλέσει δέκα έμπειρους ιατρούς»

Η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών με ανακοίνωσή της αναφέρει ότι:

«Εν όψει των τελευταίων γεγονότων που διαδραματίζονται σε σχέση με την Κλινική Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, θεωρεί καθήκον της να προβεί σε ενημέρωση της κοινωνίας μας, αφού μετά λύπης και θλίψης της παρατηρεί ότι το κύμα φυγής έμπειρων γιατρών από τα Δημόσια Νοσηλευτήρια αυξάνεται συνεχώς και δραματικά.

Τα Δημόσια Νοσηλευτήρια τους τελευταίους πέντε μήνες έχουν απωλέσει δέκα έμπειρους ιατρούς που στις πλείστες των περιπτώσεων, δεν έχουν αντικατασταθεί.

Δυστυχώς, η ανάδειξη του θέματος της υποστελέχωσης και των επακόλουθων επιπτώσεων, δεν φαίνεται να ευαισθητοποιεί το Υπουργείο Υγείας.

Αντιθέτως βιώνουμε προσπάθειες αποπροσανατολισμού, στοχοποίησης ατόμων και τοποθετήσεων που αποδεικνύουν άγνοια του αντικειμένου και που μπορούν να αποβούν επικίνδυνες.

Οι ενέργειες εκ μέρους του Υπουργείου Υγείας αποδεικνύονται συνεχώς εκπρόθεσμες και πυροσβεστικού τύπου, παρόλο που γνώριζε έγκαιρα και θα έπρεπε να δράσει προληπτικά.

Η πολυδιαφημιζόμενη «ραχοκοκαλιά» του Γε.Σ.Υ. προοδευτικά αποψιλώνεται και παράλληλα απαξιώνεται στην προσπάθεια να αποδείξουμε ότι ουδείς αναντικατάστατος.

Οι κυβερνητικοί ιατροί, όπως ο ίδιος ο Υπουργός Υγείας έχει δηλώσει επανειλημμένα, εργάζονται με προσωπική θυσία και αυταπάρνηση για να προσφέρουν τα μέγιστα στους πάσχοντες συμπολίτες μας.

Όμως πλέον η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο: η υποστελέχωση σε συνδυασμό με την επαγγελματική εξουθένωση και την απουσία ασφάλειας, έχουν φέρει πλέον τους ιατρούς στα όρια τους.

Δεν θα επιτρέψουμε πλέον να γινόμαστε αποδιοπομπαίοι τράγοι για όλα τα κακώς έχοντα της δημόσιας υγείας και πολύ περισσότερο για τους λάθους χειρισμούς του Υπουργείου Υγείας».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











306