ΠΑΣΥΚΙ: Δεν θα δεχτούμε προσπάθεια επίρριψης των ευθυνών του ΟΚΥπΥ, προς την συνδικαλιστική πλευρά


Η Παγκυπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών με ανακοίνωση της αναφέρει:

"Με μεγάλη λύπη και απογοήτευση η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών πληροφορήθηκε για τις δημόσιες τοποθετήσεις ανωτάτου διοικητικού στελέχους του Ο.Κ.Υπ.Υ. μέσω των οποίων γίνεται προσπάθεια άσκησης κριτικής και χαλιναγώγησης των δράσεων και διεκδικήσεων των Συντεχνιών.

Η ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι. απαντά ευθαρσώς ότι τέτοιες τοποθετήσεις και υποδείξεις δεν ευσταθούν αλλά κινούνται παντελώς προς την αντίθετη κατεύθυνση, εκτός θεσμίων δεν μπορούν να γίνουν επ’ ουδενί λόγο αποδέκτες.

Αντιθέτως, τέτοιου είδους τοποθετήσεις και συμπεριφορές καθόλου δεν βοηθούν αλλά υποθάλπουν και εμπερικλείουν κίνδυνους πυροδότησης και πρόκλησης έκρυθμων αιτιολογημένων αντιδράσεων.

Καλούμε άμεσα τον Ο.Κ.Υπ.Υ. όπως άμεσα υποδείξει, τεκμηριώσει και ενημερώσει για τις ανυπόστατες δηλώσεις του, ποτέ, πως και με ποιο τρόπο η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών έχει βλάψει με τις υποδείξεις, εισηγήσεις και διεκδικήσεις της, τις πολυαναμενόμενες μεταρρυθμίσεις;

Να υπενθυμίσουμε στον Ο.Κ.Υπ.Υ. ότι η ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι. αποτελείται από μάχιμους ιατρούς, οι οποίοι γνωρίζουν και βιώνουν καθημερινά την ιδιαίτερα σκληρή και δύσκολη πραγματικότητα στην οποία έχουν περιέλθει τα Κρατικά Νοσηλευτήρια και τις επιπτώσεις στους ασθενείς.

Με την σειρά μας θέτουμε ένα εύλογο ερώτημα: είναι σε θέση και μπορεί ο Ο.Κ.Υπ.Υ. να μιλά για το ίδιο;

Σημειωτέων, να υπενθυμίσουμε ότι οι ιατροί της Παγκύπριας Συντεχνίας Κυβερνητικών Ιατρών εκτός από συνδικαλιστές είναι και επαγγελματίες υγείας, οι οποίοι μέσω των γνώσεων και εμπειριών τους έχουν τις δεξιότητες και την δυνατότητα να αναλύσουν την υφιστάμενη κατάσταση και καθήκοντι να προβαίνουν σε εισηγήσεις, κάτι που βεβαίως θα αναμέναμε να γίνεται και από τον Ο.Κ.Υπ.Υ..

Η ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι. καλεί άμεσα τον Ο.Κ.Υπ.Υ. όπως ανακαλέσει άμεσα τις συγκεκριμένες τοποθετήσεις και δηλώνει ευθαρσώς ότι δεν θα αποδεχτεί την έντεχνη προσπάθεια μεταφοράς και επίρριψης των ευθυνών του Ο.Κ.Υπ.Υ., προς την συνδικαλιστική πλευρά".




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











324