ΠΑΣΥΔΥ: Το Δ.Σ. του Κλάδου Φαρμακευτικών Υπηρεσιών παραμένει στη θέση του-Αναπληρωματικές εκλογές


«Το Δ.Σ. του Κλάδου Φαρμακευτικών Υπηρεσιών παραμένει στη θέση του» είναι η απόφαση της ΠΑΣΥΔΥ, σε ό,τι αφορά τη διαφωνία που πρόεκυψε ανάμεσα στα εν’ ενεργεία από την μια, και παραιτηθέντα από την άλλη, μέλη του Δ.Σ., ως προς το αποτέλεσμα της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του Κλάδου, που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο.

Σε απαντητική επιστολή τους προς τα τέσσερα παραιτηθέντα μέλη του Δ.Σ. (Στέλιο Στυλιανού, Ανδρέα Μένοικο, Αδάμο Φαρκωνή και Σάββα Ιωάννου), με κοινοποίηση προς την Πρόεδρο του Κλάδου Αναστασία Ανθούση και τη Γραμματέα Ζήνα Κάνθερ, ο πρόεδρος της ΠΑΣΥΔΥ Αντ. Κουτσούλλης και ο Γ.Γ. της συντεχνίας Γλαύκος Χατζηπέτρου, αναφέρουν πως: «Για την άρση της εμπιστοσύνης προς το Διοικητικό Συμβούλιο του Κλάδου και κατά συνέπεια την παύση του, απαιτείτο όπως τουλάχιστον 65 μέλη του Κλάδου ψηφίσουν εναντίον της παραμονής του Δ.Σ. στη θέση του, αριθμός που σύμφωνα με το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας δεν εξασφαλίστηκε». «Ως εκ τούτου», τονίζουν, «με βάση το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, το Διοικητικό Συμβούλιο του Κλάδου παραμένει στη θέση του και πρέπει να προχωρήσει σε αναπληρωματική εκλογή για πλήρωση των τεσσάρων κενών θέσεων στο Συμβούλιο, για το υπόλοιπο της θητείας του, σύμφωνα με τις πρόνοιες του Καταστατικού».

Αναλυτικά η απαντητική επιστολή του Προέδρου και του Γενικού Γραμματέα της ΠΑΣΥΔΥ, η οποία κοινοποιήθηκε προς όλα τα μέλη του Κλάδου και την οποία το Ygeia-News παραθέτει πιο κάτω αυτούσια:

«Συνάδελφοι,

Αναφερόμαστε στην επιστολή σας με ημερομηνία 2 Φεβρουαρίου 2015, σε σχέση με την πραγματοποιηθείσα το Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015, Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Κλάδου Φαρμακευτικών Υπηρεσιών και σας πληροφορούμε τα ακόλουθα:

Σύμφωνα με το άρθρο 15.17 του Καταστατικού «για την παύση μέλους ή ολόκληρου του Διοικητικού Συμβουλίου απαιτείται πλειοψηφία μεγαλύτερη του ½ των εγγεγραμμένων μελών του Κλάδου». Στη συγκεκριμένη περίπτωση, για την άρση της εμπιστοσύνης προς το Διοικητικό Συμβούλιο του Κλάδου και κατά συνέπεια την παύση του, απαιτείτο όπως τουλάχιστον 65 μέλη του Κλάδου ψηφίσουν εναντίον της παραμονής του Δ.Σ. στη θέση του, αριθμός που σύμφωνα με το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας δεν εξασφαλίστηκε.

Ως εκ τούτου, με βάση το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, το Διοικητικό Συμβούλιο του Κλάδου παραμένει στη θέση του και πρέπει να προχωρήσει σε αναπληρωματική εκλογή για πλήρωση των 4 κενών θέσεων στο Συμβούλιο, για το υπόλοιπο της θητείας του, σύμφωνα με τις πρόνοιες του Καταστατικού.

Με την ευκαιρία, απευθύνουμε θερμή έκκληση προς όλα τα μέλη του Κλάδου Φαρμακευτικών Υπηρεσιών, όπως μέσα σε πνεύμα σύμπνοιας και αλληλοκατανόησης αποφύγουν τις όποιες αχρείαστες αντιπαλότητες, για να μπορέσουμε όλοι μαζί ενωμένοι να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τα σοβαρά προβλήματα που τροχοδρομούνται για τους εργαζόμενους στο νευραλγικό και ευαίσθητο χώρο της Δημόσιας Υγείας».

Διαβάστε εδώ: Επιστολή σε Χατζηπέτρου-Τον καλούν να διασφαλίσει τη διεξαγωγή εκλογών για όλα τα μέλη του Δ.Σ.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











245