ΠΑΣΥΔΥ: Ατεκμηρίωτες και προσβλητικές οι θέσεις της ΠΑΣΥΚΙ για τη νοσηλευτική-μαιευτική φροντίδα


ΚΥΠΕ - Ατυχείς, ατεκμηρίωτες, προσβλητικές και υποτιμητικές χαρακτηρίζουν οι κλάδοι Γενικού Νοσηλευτικού Προσωπικού και Νοσηλευτικού Προσωπικού Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας της ΠΑΣΥΔΥ τις θέσεις που διατύπωσε η ΠΑΣΥΚΙ επί του Ενιαίου Πλαισίου Οργάνωσης Νοσοκομείων και μονάδων ΟΚΥπΥ.

Σε ανακοίνωση την οποία υπογράφουν τα ΔΣ των κλάδων αναφέρεται ότι σύμφωνα με την ισχύουσα πρακτική, διαχρονικά η Νοσηλευτική – Μαιευτική φροντίδα προσφέρεται στους ασθενείς παράλληλα με την ιατρική φροντίδα και σε πάμπολλες περιπτώσεις προσφέρεται και αυτόνομα, σύμφωνα με τα Νοσηλευτικά – Μαιευτικά πρωτόκολλα.
"Μέσω συνεχούς επιμόρφωσης και εκπαίδευσης του Νοσηλευτικού – Μαιευτικού προσωπικού, το επάγγελμα έχει αναβαθμιστεί και έχει καταστεί αυτόνομο. Γι’ αυτό εξάλλου υπάρχει και νομοθετική ρύθμιση του επαγγέλματος, νοσηλευτική δεοντολογία, μητρώο εγγραφής καθώς και νοσηλευτική ιεραρχία, διοίκηση και διεύθυνση", αναφέρεται.
Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι το Νοσηλευτικό – Μαιευτικό προσωπικό "σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να αποδεχτεί την κατάργηση της διοικητικής του αυτονομίας και οποιαδήποτε προσπάθεια υπονόμευσης της θα μας βρει κάθετα αντίθετους".
"Είμαστε βέβαιοι ότι οι θέσεις και απόψεις που εκφράστηκαν, δεν αντιπροσωπεύουν την πλειοψηφία των ιατρών και καλούμε την ΠΑΣΥΚΙ όπως ανασκευάσει τις ατυχείς προαναφερόμενες θέσεις", καταλήγει η ανακοίνωση.
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter
242