ΠΑΣΙΝ: Ασθενείς κατευθύνονται προς ιδιώτες γιατρούς που συμφώνησαν με τις τιμές του κράτους


«Έχω ακούσει παρατηρήσεις από ιδιώτες γιατρούς και ιδιωτικά νοσηλευτήρια. Ως πρόεδρος των Ιδιωτικών Νοσηλευτηρίων δεν έχω δικαίωμα να επέμβω, ας κρίνει ο κάθε γιατρός από μόνος του αν πρέπει να κάνει κάτι». Αυτά αναφέρει στο Ygeia-News ο πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Ιδιωτικών Νοσηλευτηρίων (ΠΑΣΙΝ) Μάρκος Αγαθαγγέλου γύρω από το θέμα της παραπομπής ασθενών από το δημόσιο στον ιδιωτικό τομέα μέσω του πιλοτικού προγράμματος του Υπουργείου Υγείας και προσθέτει: «Υπάρχουν ιδιωτικά νοσηλευτήρια τα οποία έχουν αποδεχθεί τις τιμές που έχει καθορίσει το κράτος για θεραπείες και επεμβάσεις. Εκείνοι που είχαν διαφορά με τις τιμές που όρισε το κράτος, τους ζητήθηκε να δώσουν τις δικές τους τιμές».

Ο Δρ Αγαθαγγέλου τονίζει: «Στο τέλος όμως, φαίνεται ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα και παράπονο τις συντριπτικής πλειοψηφίας των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων παγκύπρια, είναι ότι οι ασθενείς κατευθύνονται από τα δημόσια νοσηλευτήρια προς ιδιώτες γιατρούς/κέντρα που έχουν συμφωνήσει με τις τιμές του κράτους και όχι προς άλλες κατευθύνσεις».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΙΝ εξηγεί: «Έχω δεχθεί παράπονο, συγκεκριμένα, ότι ένα νοσηλευτήριο έχει δεχθεί 25 περιστατικά, ενώ ένα άλλο μόνο ένα περιστατικό για την ίδια ασθένεια, με μικρή διαφορά στην τιμή. Ρωτώντας τον ασθενή είπε ότι του πρότειναν που να πάει. Επηρεάζονται οι ασθενείς. Τους συστήνονται, δηλαδή, τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια που έχουν κάνει τη συμφωνία και παραβλέπονται εκείνα που έχουν δώσει διαφορετικές τιμές».

Ο Δρ Αγαθαγγέλου σημειώνει ακόμη: «Επίσης δεν είναι ξεκαθαρισμένο το θέμα οικονομικής κάλυψης επιπλοκών που μπορεί να προκύψουν μετά από επέμβαση. Τι γίνεται με ένα διαβητικό; Όπως ούτε ξεκάθαρη είναι η αμοιβή γιατρού στις τιμές που όρισε το κράτος».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΙΝ καταλήγει: «Είμαστε πρόθυμοι να βοηθήσουμε και να συνεργαστούμε. Από την άλλη, οι ιδιώτες γιατροί και τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια ‘φοβούνται’ ότι αυτές οι τιμές του πιλοτικού προγράμματος είναι προοίμιο ενός ΓεΣΥ».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











300