Παρανοϊκός νοσηλευτής: Σκότωσε 30 ασθενείς χορηγώντας τους θανατηφόρα ενέσιμα διαλύματα


Ένας πρώην νοσηλευτής, που παραδέχτηκε ότι σκότωσε περίπου 30 ασθενείς χορηγώντας τους θανατηφόρα ενέσιμα διαλύματα, ζήτησε συγνώμη από τους συγγενείς των θυμάτων του, υποστηρίζοντας ότι το μόνο που ήθελε ήταν να τους επαναφέρει στη συνέχει στη ζωή, επιδεικνύοντας έτσι τις ικανότητές του.

«Λυπάμαι πραγματικά», είπε ο 38χρονος κατηγορούμενος Νιλς Χ. μιλώντας στο δικαστήριο του Ολντενμπουργκ, στη βόρεια Γερμανία, όπου δικάζεται από τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Η δίκη του Νιλς (τα πλήρη στοιχεία του δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα) πήρε δραματική τροπή στις 8 Ιανουαρίου, όταν κατέθεσε ο ψυχίατρος που τον είχε εξετάσει: Σύμφωνα με τον ειδικό, ο πρώην νοσοκόμος, του ομολόγησε ότι σκότωσε 30 ασθενείς με υπερβολική δόση φαρμάκων την εποχή που εργαζόταν σε μια κλινική στο Ντέλμενχορστ, κοντά στο Ολντενμπουργκ. Υποστήριξε, επίσης, ότι χορήγησε υπερβολική δόση σε άλλους 60 ασθενείς, οι οποίοι όμως επέζησαν. Όλοι οι ασθενείς νοσηλεύονταν στη μονάδα εντατικής θεραπείας γιατί αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα υγείας.

Την Πέμπτη, μιλώντας για πρώτη φορά στο δικαστήριο, ο Νιλς Χ. εξήγησε ότι «τις περισσότερες φορές λάμβανε αυθόρμητα την απόφαση να χορηγήσει τα φάρμακα στους ασθενείς αυτούς. Στόχος του, ήταν να τους φέρει στα πρόθυρα του θανάτου, ώστε στη συνέχεια να κάνει επίδειξη των ικανοτήτων του και να τους επαναφέρει στη ζωή. Ένα άλλο κίνητρό του, είπε, ήταν οι ενοχές: Όταν έσωζε κάποιον αισθανόταν ευφορία, ενώ με κάθε θάνατο αισθανόταν συντριβή. Κάθε φορά ορκιζόταν να μην το ξανακάνει, αλλά η αποφασιστικότητά του εξαφανιζόταν μετά από λίγο, πρόσθεσε, παραδεχόμενος ότι δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τις πράξεις του.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











289