Πάνω από 3000 παιδιά έχουν σταλεί και έχουν τύχει θεραπείας στο νοσοκομείο Shriners από το 1983


Περισσότερα από τρεις χιλιάδες παιδιά έχουν σταλεί και έχουν τύχει θεραπείας στο νοσοκομείο Shriners των ΗΠΑ από το 1983 μέχρι σήμερα, μέσω της συνεργασίας του νοσοκομείου με το ίδρυμα Γεωργίου και Θέλμας Παρασκευαϊδη. Μεταξύ αυτών, έγιναν εγχειρήσεις στη σπονδυλική στήλη, στα άκρα, στη λεκάνη και για άλλα σοβαρά ορθοπεδικά προβλήματα, ενώ κάθε χρόνο γίνεται εξέταση παιδιών μέσω τηλεϊατρικής και εξετάζονται περισσότερα από 150 παιδιά ανά έτος.

Εκ μέρους της οικογένειας Παρασκευαϊδή, ο γιος του Γεώργιου Παρασκευαϊδη Ευθύβουλος Παρασκευαϊδης, εξέφρασε σήμερα την επιθυμία της οικογένειας να συνεχίσει να στηρίζει την συνεργασία που άρχισε από το 1983.

Ο Ευθύβουλος Παρασκευαϊδης μιλούσε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας στο πλαίσιο διάσκεψης Τύπου, με την ευκαιρία της καθόδου της ιατρικής ομάδας του νοσοκομείου Shriners στη χώρα μας, όπου αναμένεται να εξετάσουν εκατοντάδες παιδιά από σήμερα 20 μέχρι και τις 24 Οκτωβρίου.

Ανέφερε αναλυτικά ο κ. Παρασκευαϊδης: «Ευχαριστούμε θερμά τον Υπουργό Υγείας Φίλιππο Πατσαλή, τον Διευθυντή του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας κ. Μάτσα, καθώς και το προσωπικό και όλες τις υπηρεσίες του κράτους, αλλά και όλους τους Κύπριους γιατρούς που υποστηρίζουν τις επισκέψεις των γιατρών του νοσοκομείου Shriners στον τόπο μας, για τις διευκολύνσεις που παρέχονται από αυτούς. Εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας εκ μέρους του Ιδρύματος Γεωργίου και Θέλμας Παρασκευαϊδη, καθώς και εκ μέρους όλων των παιδιών της Κύπρου που έχουν τύχει θεραπείας. Η τεράστια αυτή προσφορά του νοσοκομείου Shriners και όλων των γιατρών και νοσοκομειακού προσωπικού, που επισκέπτονται την Κύπρο για 31 χρόνια τώρα για να εξετάσουν παιδιά κάτω των 18 ετών με σοβαρά ορθοπεδικά προβλήματα και παθήσεις, και να προχωρήσουν σε θεραπεία όπου ενδείκνυται, έχει σίγουρα θετική επίδραση στην κυπριακή κοινωνία. Από το 1983 μέχρι σήμερα έχουν σταλεί και έχουν τύχει θεραπείας περισσότερα από τρεις χιλιάδες παιδιά. Μεταξύ αυτών, έγιναν εγχειρήσεις στη σπονδυλική στήλη, στα άκρα, στη λεκάνη και για άλλα σοβαρά ορθοπεδικά προβλήματα. Όλες οι εγχειρήσεις και θεραπείες στο νοσοκομείο Shriners προσφέρονται εντελώς δωρεάν. Φέτος, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, οι τέσσερις γιατροί που απαρτίζουν την ομάδα μαζί με το υποστηρικτικό προσωπικό, θα εξετάσουν εκατοντάδες παιδιά από τις 20 μέχρι τις 24 Οκτωβρίου. Επίσης, κατά τη διάρκεια του χρόνου γίνεται εξέταση παιδιών μέσω τηλεϊατρικής και εξετάζονται περισσότερα από 150 παιδιά ανά έτος. Η συνεργασία του Ιδρύματος Γεωργίου και Θέλμας Παρασκευαϊδη, ξεκίνησε το 1983 και ήταν μια πρωτοβουλία του αειμνήστου πατέρα μου Γιώργου Παρασκευαϊδη μαζί με τον τότε επικεφαλής του νοσοκομείου Shriners, ο οποίος εισήξε την Κύπρο στο πρόγραμμα του Οργανισμού και στον οποίο η Κύπρος χρωστά μεγάλη ευγνωμοσύνη. Θεωρώ καθήκον της οικογένειας Παρασκευαϊδη, και εμένα προσωπικά, κάτι που είναι και επιθυμία μας από τα βάθη της καρδιάς, να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε το έργο του Ιδρύματος και ιδιαίτερα τη συνεργασία με το νοσοκομείο Shriners, ώστε να μπορέσουν να βοηθηθούν χιλιάδες Κυπριόπουλα και στο μέλλον».

Από την πλευρά του ο Διευθυντής του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας Πέτρος Μάτσας, εξέφρασε την ετοιμότητα του νοσηλευτηρίου να παρέχει κάθε δυνατή υπηρεσία, ώστε να συνεχίσουν οι γιατροί από το Shriners να δίνουν την υψηλού επιπέδου περίθαλψη στα παιδιά της Κύπρου που την έχουν ανάγκη.

«Θα ήθελα να εκφράσω τις άπειρες ευχαριστίες, τόσο προς το Ίδρυμα Παρασκευαϊδης όσο προς τους γιατρούς από το νοσοκομείο Shriners των Ηνωμένων Πολιτειών. Είναι με ιδιαίτερη χαρά που τους έχουμε σήμερα μαζί μας, που προσφέρουν αυτή τη δωρεάν περίθαλψη, αλλά πολύ υψηλού επιπέδου προσφορά προς τα παιδιά της Κύπρου. Θεωρούμε ιδιαίτερο προνόμιο να φιλοξενούμε εδώ στο Γενικό Νοσοκομείο αυτούς τους ανθρώπους, αυτούς τους τεράστιους επιστήμονες. Εμείς εδώ δηλώνουμε ότι είμαστε πάντα έτοιμοι και θα είμαστε πάντα έτοιμοι να προσφέρουμε τις καλύτερες υπηρεσίες σε αυτούς τους γιατρούς, οι οποίοι σκοπό έχουν να δώσουν το καλύτερο στα παιδιά της Κύπρου».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











576