Παμπορίδης: Σας διαβεβαιώ πως αν δεν απευθυνθούμε στα Θεία κατίσιη μας, γι αυτό κάμετε το σταυρό σας


Στην παρουσία του υπουργού Υγείας δρoς Γιώργου Παμπορίδη τελέστηκε το απόγευμα από τον Μητροπολίτη Πάφου αγιασμός στο Τμήμα Πρώτων Βοηθειών του Νοσοκομείου Πάφου. Μετά την τελετή του Αγιασμού ο διευθυντής του νοσοκομείου δρ. Σπύρος Γεωργίου καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους ανάφερε ότι τα νοσοκομεία είναι η ραχοκοκαλιά του συστήματος υγείας της Κύπρου και το Τμήμα Πρώτων βοηθειών ο καθρέφτης κάθε νοσοκομείου. Πρόσθεσε δε ότι το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει κάποιες αλλαγές στο τμήμα Πρώτων Βοηθειών του νοσοκομείου Πάφου, με στόχο να βελτιωθούν οι συνθήκες εργασίας των γιατρών ώστε και αυτοί με τη σειρά το να προσφέρουν απρόσκοπτα τις υπηρεσίες τους.

Τον υπουργό καλωσόρισε και η Διευθύντρια του Τμήματος Πρώτων Βοηθειών δρ. Νεοφύτα Χρυσάνθου, η οποία τους τελευταίους πεντε μήνες αναδιοργάνωσε και αναβάθμισε το Τμήμα.

Ο υπουργός Υγείας χαριτολογώντας είπε απευθυνόμενος στους γιατρούς πως «θα έλεγε κάποιος πως καταφεύγουμε σε αγιασμούς για να επιλύσουμε τα προβλήματα της υγείας αφού δεν μπορούμε με τους υπόλοιπους τρόπους. Και πράγματι σε όσους δεν έχουν πίστη ή αντίληψη της πραγματικότητας, ο αγιασμός μπορεί να είναι μια πράξη αστεϊσμού.

Για κάποιους εξ ημών που πιστεύουμε σας διαβεβαιώ πως αν δεν απευθυνθούμε στα Θεία «κατίσιη» μας!! Γι αυτό κάμετε τον σταυρό σας μήπως μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες του κόσμου».

Πήρε τότε το λόγο ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος και είπε ότι η Εκκλησία στέκει πάντα δίπλα στο έργο των γιατρών. Μέσα από την Αγία Γραφή γίνεται αναφορά ειδικά για τους γιατρούς. «Αναφέρεται στην παραγωγή των φαρμάκων από τη γη και τα φυτά για να μπορέσει ο άνθρωπος εκμεταλλευόμενος τα χαρίσματα που του έδωσε ο Θεός να συμβάλει και εκείνος στην ίαση των ασθενειών με το φωτισμό που του έδωσε ο Θεός».

Δεν μας πρόσφερε ένα ρομπότ ο Θεός για να τα περιμένουμε όλα από αυτό. Αλλά είπε μας έδωσε αυτενέργεια ώστε να μπορούμε και με το φωτισμό του να ενεργούμε για το καλό των συνανθρώπων μας.

«Γι αυτό και ο Αγιασμός πάντα στέφει τις δικές μας προσπάθειες. Αν δείτε είπε ο Μητροπολίτης Πάφου, μέσα στα Ευαγγέλια, πολλές φορές ο Θεός έρχεται την τελευταία στιγμή , όταν εκλείπουν οι δυνατότητες λύσης ενός προβλήματος. Αφήνει τον άνθρωπο να ενεργεί και όταν δεν μπορεί έρχεται και Εκείνος Έτσι με την βοήθεια του θεού κάνουμε τον Αγιασμό για να επιστεγάσει τις δικές μας προσπάθειες που εύχομαι να είναι συνεχείς για το καλό των συμπολιτών μας και το καλόν όλων μας.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











294