Παγκύπριος Φαρμακευτικός Σύλλογος: Οι όποιες αντιδικίες μόνο ζημιά μπορούν να προκαλέσουν…


Τη θέση του στη διελκυστίνδα ανάμεσα στους φαρμακοποιούς του δημόσιου τομέα, ξεκαθαρίζει σε ανακοίνωση του εξέδωσε την Πέμπτη ο Παγκύπριος Φαρμακευτικός Σύλλογος(ΠΦΣ). Στην ανακοίνωσή του, ο ΠΦΣ υποδεικνύει πως οι όποιες αντιδικίες παρουσιάστηκαν, μόνο ζημιά μπορούν να προκαλέσουν στο επάγγελμα, ενώ καθιστά σαφές ότι αναφορές σε ενέργειες του ΠΦΣ για διεκδίκηση ωφελημάτων κατά την εφαρμογή του ΓΕΣΥ, οι οποίες ενδεχομένως να αποβούν εις βάρος των εργασιακών κεκτημένων των φαρμακοποιών του δημόσιου τομέα, κάθε άλλο παρά αληθεύουν.

Επιπλέον, ο Παγκύπριος Φαρμακευτικός Σύλλογος υπογραμμίζει ότι ως ο μόνος εκπρόσωπος όλων των φαρμακοποιών, ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, είχε την περασμένη βδομάδα συνάντηση του προεδρείου του με αντιπροσωπεία της κλαδικής των φαρμακοποιών του δημόσιου τομέα για ανταλλαγή απόψεων και χάραξη στρατηγικής, για την ανάδειξη του πολυδιάστατου ρόλου, που ο φαρμακοποιός θα κληθεί να διαδραματίσει σε συνθήκες ΓΕΣΥ, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Παγκύπριου Φαρμακευτικού Συλλόγου:

«Ο ΠΦΣ με λύπη παρατηρεί τα όσα διαδραματίζονται στους κόλπους της κλαδικής των συναδέλφων φαρμακοποιών του Δημόσιου τομέα το τελευταίο δεκαπενθήμερο, και ειδικά τα όσα διαδραματίστηκαν κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του Κλάδου.

Οι όποιες αντιδικίες παρουσιάστηκαν, μόνο ζημιά μπορούν να προκαλέσουν στο επάγγελμα, ιδιαίτερα σε μια τόσο ευαίσθητη περίοδο, όπου μόνο η σύμπνοια και η συνεργασία μεταξύ των μελών μας μπορούν να οδηγήσουν στην επαγγελματική καταξίωση, που ο επιστήμονας φαρμακοποιός αξίζει να έχει σε συνθήκες ΓΕΣΥ.

Αναφορές σε ενέργειες του ΠΦΣ για διεκδίκηση ωφελημάτων κατά την εφαρμογή του ΓΕΣΥ, οι οποίες ενδεχομένως να αποβούν εις βάρος των εργασιακών κεκτημένων των συναδέλφων του δημόσιου τομέα, κάθε άλλο παρά αληθεύουν.

Αντίθετα στην τελευταία συνάντησή μας με τον Υπουργό Υγείας, στις 27 Ιανουαρίου 2015, καταθέσαμε ένα τρισέλιδο έντυπο, το οποίο αναφερόμενο στις θέσεις μας για τα προτεινόμενα προσχέδια των νομοσχεδίων για την αυτονόμηση και το ΓΕΣΥ, δημιουργεί, κατά την άποψή μας, πολλές προοπτικές για νέες θέσεις εργασίας για τους φαρμακοποιούς.

Εκείνο που είναι σίγουρο, είναι πως το έντυπο αυτό κατατέθηκε ως βάση για μεταγενέστερη συζήτησή του με τον Υπουργό, αφού κύριο θέμα της συνάντησής μας, όπως αυτή εξελίχθηκε, ήταν η τιμολογιακή πολιτική για τα φάρμακα.

Διερωτόμαστε, προς τι οι αναφορές για μυστικές συμφωνίες και καταστρατήγηση των συμφερόντων των συναδέλφων του δημόσιου τομέα.

Ο ΠΦΣ, ως ο μόνος εκπρόσωπος όλων των φαρμακοποιών, Ιδιωτικού και Δημόσιου τομέα, είχε την περασμένη βδομάδα, συνάντηση του προεδρείου του με αντιπροσωπεία της κλαδικής των συναδέλφων του δημόσιου τομέα για ανταλλαγή απόψεων και χάραξη στρατηγικής, για την ανάδειξη του πολυδιάστατου ρόλου, που ο φαρμακοποιός θα κληθεί να διαδραματίσει σε συνθήκες ΓΕΣΥ, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα».

Διευκρινιστική δήλωση

Στο μεταξύ, η Πρόεδρος του Παγκύπριου Φαρμακευτικού Συλλόγου Ελένη Πιέρα- Ισσέγιεκ, σε διευκρινιστική δήλωσή της στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων( ΚΥΠΕ), αναφέρει πως δεν έχει ενημέρωση σε ό,τι αφορά τις πληροφορίες για το πρόβλημα με τις ελλείψεις φαρμάκων και αναλωσίμων στα νοσηλευτήρια της Κύπρου, και άρα δεν μπορεί να τοποθετηθεί επ’ αυτού. Η κ. Πιέρα-Ισσέγιεκ ξεκαθάρισε, επίσης, ότι η ίδια δεν έδωσε καμιά διαβεβαίωση ότι δεν υπάρχει οποιοδήποτε πρόβλημα έλλειψης φαρμάκων στα δημόσια νοσηλευτήρια. Η διευκρινιστική δήλωση αφορά σχετική είδηση του ΚΥΠΕ για το θέμα.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











288