Παγκόσμια Ημέρα κατά της Υπέρτασης 2019: «Εσύ ξέρεις την πίεση σου;»


«Εσύ ξέρεις την πίεση σου» είναι το μήνυμα της Εκστρατείας Διαφώτισης που διοργανώνει η Καρδιολογική Εταιρεία Κύπρου, για την πρόληψη, διάγνωση και θεραπεία της Υπέρτασης.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Υπέρτασης, την Παρασκευή 17 Μαΐου, από τις 16:00 έως τις 18:00 στο The Mall of Cyprus στη Λευκωσία και το Σάββατο 18 Μαΐου, από τις 12:00 έως τις 15:00 στο My Mall στη Λεμεσό, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ενημερωθεί για τις σοβαρές επιπλοκές που προκαλεί στην υγεία η υπέρταση.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η υπέρταση εξελίσσεται σε επιδημία, καθώς περισσότεροι από ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι, δηλαδή ποσοστό πέραν του 25% του παγκόσμιου πληθυσμού πάσχει από υπέρταση.

Στην Κύπρο τα στοιχεία καταδεικνύουν, ότι η νόσος προσλαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις, αφού 1 στους 4 είναι υπερτασικός, ενώ το ποσοστό αυξάνεται σε άτομα άνω των 60 ετών, καθώς 1 στους 2 παρουσιάζει υψηλή αρτηριακή πίεση.

Η καθιστική ζωή, η απουσία σωματικής άσκησης, η ανθυγιεινή διατροφή, η παχυσαρκία, το στρες και το κάπνισμα είναι μερικοί από τους παράγοντες που προκαλούν υψηλή πίεση.

Η εκστρατεία έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου και Χορηγός των εκδηλώσεων διαφώτισης είναι η Medochemie. Την εκστρατεία στηρίζουν η Κυπριακή Εταιρεία Υπέρτασης, οι Εθελοντές Γιατροί Κύπρου, η Max Konnaris, η Microlife, το The Mall of Cyprus και το My Mall Limassol.

Επιστημονικός Υπεύθυνος της Εκστρατείας Διαφώτισης είναι ο Δρ. Νίκος Καρπέττας, Καρδιολόγος, Πρόεδρος Ομάδας Εργασίας Καρδιαγγειακής Πρόληψης και Αποκατάστασης Καρδιολογικής Εταιρείας Κύπρου. Τ: 25345454 / Ε: dr.karpettas@gmail.com / W: drkarpettas.com




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











393