ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι: Η αγορά υπηρεσιών δε θα προσφέρει τίποτα απολύτως στα δημόσια νοσηλευτήρια


Με ανακοίνωσή της η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών (ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι) αναφέρει ότι η αγορά υπηρεσιών, είναι συμπτωματική θεραπεία που δε θα προσφέρει τίποτα απολύτως στα δημοσιά νοσηλευτήρια, αφού τα αίτια της φυγής όπως και η μη προσέλκυση ιατρών είναι ακόμα υπαρκτά και μεγεθύνονται αναμένοντας την Αυτονόμηση.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι:

«Μονάχα έκπληξη δεν μας προκαλεί η ενέργεια του Υπουργείου Υγείας για αγορά υπηρεσιών από ειδικούς ιατρούς μέσω της διαδικασίας προκήρυξης προσφορών, ακόμα και για βασικές ειδικότητες της ιατρικής, πάρα το γεγονός ότι υπάρχουν διαθέσιμοι υποψήφιοι για τις περιβόητες προκηρυγμένες θέσεις ιατρικών λειτουργών, οι οποίοι από ότι διαφαίνεται δεν έχουν πρόθεση να τις αποδεχτούν.

Η ενέργεια αυτή του Υπουργείου Υγείας καταδεικνύει την παταγώδη αποτυχία των πολιτικών τους οποίους αδυνατούν, να υλοποιήσουν δεσμεύσεις και προτάσεις του ιδίου του Προέδρου της Δημοκρατίας, που αφορούν την επίλυση των προβλημάτων στην καθημερινότητα των δημοσίων νοσηλευτηρίων, κάτι που είχε επικαιροποιηθεί και στην σύσκεψη της 21ης Ιουλίου 2016. Οι δηλώσεις των αρχηγών κομμάτων μετά τη χθεσινή σύσκεψη (13/09/16) με θέμα τη Δημόσια Υγεία, επιβεβαιώνουν τις πραγματικότητες που βιώνουμε.

Τα Δημόσια Νοσηλεύτρια όντος νοσούν και πολύ σοβαρά μάλιστα, αλλά και ο πιο νέος φοιτητής της ιατρικής γνωρίζει ότι για να θεραπεύσεις μια νόσο δεν είναι αρκετό να θεραπεύεις τα συμπτώματα αλλά να βρίσκεις και να καταπολεμάς τα αίτια.

Γνωρίζει, επίσης, ότι μια θεραπεία είναι εφικτή όσο ένας οργανισμός έχει προσδόκιμο επιβίωσης, διαφορετικά η θεραπεία καταντά παρηγορητική και η κατάληξη αναμενομένη.

Η αγορά υπηρεσιών, είναι συμπτωματική θεραπεία που δε θα προσφέρει τίποτα απολύτως στα δημόσια νοσηλευτήρια, αφού τα αίτια της φυγής όπως και η μη προσέλκυση ιατρών είναι ακόμα υπαρκτά και μεγεθύνονται αναμένοντας την Αυτονόμηση. Ελπίζουμε η αναμονή της Αυτονόμησης να μην αποτελέσει παρηγορητική θεραπεία για τα Δημόσια Νοσηλευτήρια και κατ΄επέκταση της Δημόσιας Υγείας.

Η αναγνώριση ότι χρειάζονται άμεσα μέτρα μπορεί να αποδεικνύει την ορθότητα των θέσεων μας, όμως είναι το μισό της αλήθειας, το υπόλοιπο μισό το αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, δηλαδή την άμεση εφαρμογή διορθωτικών μέτρων που θα διασφαλίσουν την ένταξη βιώσιμων νοσηλευτηρίων με ένα σωστό εργασιακό περιβάλλον για τους επαγγελματίες υγείας προς όφελος των συμπολιτών μας, ασθενών».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











318