Ουδέποτε η ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι. είχε συμμετάσχει και συμφωνήσει το κείμενο του συμβολαίου των γιατρών


Με ανακοίνωση της Παγκύπρια συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών αναφέρει:

«Μετά μεγάλης λύπη μας αναγκαζόμαστε να προχωρήσουμε σε έκδοση της συγκεκριμένης ανακοίνωσης, αφού στην πρώτη πρόταση του κειμένου των συμβολαίων που παραδίδονται στους Ιατρους, καταγράφεται η φράση «Σε συνέχεια των διαβουλεύσεων που έλαβαν χώρα με τις Συντεχνίες…».

Πληροφορούμε τους κυβερνητικούς ιατρούς ότι η συγκεκριμένη διατύπωση του κειμένου στην εν λόγω επιστολή, βρίθει από ανακρίβειες σε μια προσπάθεια διαμόρφωσης μιας λανθασμένης εικόνας και εντυπώσεων: ουδέποτε η ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι. έχει συμμετέχει και συμφωνήσει το κείμενο του συμβολαίου.

Η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών καταγγέλλει αυτή την παραπληροφόρηση καθώς επίσης και την στάση που τήρησε ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας, αφού δεν σεβάστηκε τις διαδικασίες και προχώρησε σε παράδοση του τελικού κειμένου του συμβολαίου, χωρίς να ενημερώσει καν για το περιεχόμενο του την Συντεχνία μας, τουλάχιστον από αβρότητα.

Δραττόμενοι της ευκαιρίας η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών επαναλαμβάνει την πάγια θέση της ότι θα διεκδικήσει την συνομολόγηση Συλλογικής Σύμβασης, η οποία παραμένει και αποτελεί τον σημαντικότερο τρόπο καθορισμού των όρων εργοδότησης στην Κύπρο.

Αυτή η διαδικασία επίλυσης εργατικών διαφορών ρυθμίζεται μέσω των προνοιών του Κώδικα Βιομηχανικών Σχέσεων, μίας εθελοντικής συμφωνίας, που παραμένει μέχρι σήμερα η καρδιά του ελεύθερου συστήματος εργασιακών σχέσεων της Κύπρου η οποία πιστεύουμε ότι ως σύστημα εργοδότησης αρμόζει στον τρόπο λειτουργίας των Κρατικών Νοσηλευτηρίων και διασφαλίζει βέλτιστες και ποιοτικότερες υπηρεσίες υγείας προς όλους του κύπριους πολίτες».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











250