Οι γιατροί ανέστειλαν τη στάση εργασίας-Κανονικά στην εργασία τους την Τετάρτη


Σε έκτακτη συνεδρία του το πρωί της Τρίτης το Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκύπριας Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών (ΠΑΣΥΚΙ), αποφάσισε όπως αναστείλει την τρίωρη στάση εργασίας που εξήγγειλε την περασμένη Παρασκευή και ήταν προγραμματισμένη για την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016 από τις 12:00-15:00.

Η απόφαση της ΠΑΣΥΚΙ είχε ληφθεί ως ένδειξη διαμαρτυρίας για απόφαση να μην μετάσχουν σε συνάντηση στο Υπουργείο Υγείας την περασμένη βδομάδα.

Ο Πρόεδρος της ΠΑΣΥΚΙ Σωτήρης Κούμας δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ) ότι το ΔΣ συνεδρίασε εκτάκτως και επανεξέτασε το θέμα μετά και τα νέα δεδομένα που είχαν δημιουργηθεί και νεότερες τοποθετήσεις του Υπουργού Υγείας.

«Ιδιαίτερα μετά την χθεσινή (Δευτέρα) συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας κατά την οποία τόσο προφορικά όσο και γραπτώς μας διαβεβαίωσε για τη θέση του ότι σκοπός του δεν ήταν να θίξει καθ΄οιονδήποτε τρόπο τους γιατρούς και λαμβάνοντας υπόψη και τις εκκλήσεις των ασθενών μας, προχωρήσαμε στην άρση των μέτρων», ανέφερε.

Ο κ. Κούμας είπε ότι στην χθεσινή συνάντηση δεν λήφθηκε μόνο αυτή η διαβεβαίωση κα ότι έγινε και συζήτηση των καυτών προβλημάτων του κλάδου. «Τέθηκαν στο τραπέζι αυτά τα θέματα και ένα χρονοδιάγραμμα ότι εντός Οκτωβρίου θα πρέπει επιτέλους να αρχίσουμε να βλέπουμε λύσεις για να προχωρήσουμε με σταθερά βήματα στη συνολική επίλυση των προβλημάτων», ανέφερε.

Ο Πρόεδρος της ΠΑΣΥΚΙ είπε πως η συντεχνία δεν είχε ποτέ εγκαταλείψει το διάλογο για τα εργασιακά και ότι απλώς ενδιάμεσα είχε προκύψει ζήτημα «μετά την εκδίωξη του θεσμού της συντεχνίας από μια συνάντηση, κάτι που προκάλεσε αντιδράσεις».

«Τα προβλήματα για τα εργασιακά παραμένουν και αναμένουμε επιτέλους να δούμε λύσεις», κατέληξε.

Περισσότερες λεπτομέρειες θα δοθούν από την ΠΑΣΥΚΙ σε ανακοίνωση την οποία θα εκδώσει εντός της ημέρας.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











279