Οι Γενικές Θέσεις της Ακτινολογικής Εταιρείας Κύπρου επί των Νομοσχεδίων για ΓΕΣΥ και αυτονόμηση


Η Ακτινολογική Εταιρεία Κύπρου δηλώνοντας την παρουσία της με αίσθημα ευθύνης για την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών στον τομέα της απεικόνισης και ειδικότερα των Ακτινολογικών πράξεων προς όφελος των ασθενών στην Κύπρο και κατανοώντας την μεγάλη αναγκαιότητα της εφαρμογής ενός συστήματος Υγείας στον τόπο μας, δηλώνει τη συμπαράσταση της στο μεγαλεπήβολο έργο που ανέλαβε να υλοποιήσει ο Υπουργός Υγείας, ξεκινώντας με τα τροποποιητικά νομοσχέδια.

Το Δ.Σ. της Ακτινολογικής Εταιρείας Κύπρου, θέλοντας να συμβάλει ενεργά και καθοριστικά στις μεγάλες αυτές αλλαγές για την εφαρμογή ενός σωστού και βιώσιμου ΓΕΣΥ, συνάντησε τον Υπουργό Υγείας Φίλιππο Πατσαλή στις 8 Ιανουαρίου, τον οποίο και ευχαριστεί για την κατανόηση των θέσεων της.

Στη συνάντηση, οι ιατροί Ακτινολόγοι ανέλυσαν στον Υπουργό την ιδιαιτερότητα της Ακτινολογίας, να καλύπτει, να στηρίζει και να κατευθύνει μέσω της διάγνωσης τις πλείστες ειδικότητες και παράλληλα εξήγησαν ότι είναι η πλέον ταχέως εξελισσόμενη ειδικότητα, η οποία στηρίζεται στην ραγδαία τεχνολογική ανάπτυξη με υψηλό κόστος. Η σωστή διαχείριση των Ακτινολογικών πράξεων θα συμβάλει σημαντικά στην οικονομική βιωσιμότητα του ΓΕΣΥ.

Ο Υπουργός δήλωσε πρόθυμος να ξανασυναντηθεί με την Ακτινολογική Εταιρεία για συζήτηση των θέσεων της επί των νομοσχεδίων και ειδικότερα για πιο συγκεκριμένα σημεία που αφορούν τη σωστή διαχείριση των Ακτινολογικών πράξεων, διότι γενικά η Ακτινολογία/Απεικόνιση, αποτελεί ένα πολύ σημαντικό οικονομικό παράγοντα για την βιωσιμότητα κάθε Συστήματος Υγείας.

Υποσχέθηκε δε, ότι θα ξανασυναντήσει το Δ.Σ. ΑΕΚ, μετά την προγραμματισμένη συνάντηση της Ακτινολογικής Εταιρείας με την ηγεσία Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου για το ίδιο θέμα, αφού θεσμικά ο ΠΙΣ αντιπροσωπεύει το σύνολο του ιατρικού κόσμου όλων των ειδικοτήτων . Δήλωσε δε, πρόθυμος για λεπτομερή μελέτη σημείων που υπάρχει επιπροβολή ή αντίθεση απόψεων, θέσεων.

Η συνάντηση με ΠΙΣ έγινε σε πνεύμα κατανόησης και συναίνεσης στις 16 Ιανουαρίου, όπου δόθηκαν και γραπτώς οι θέσεις της Ακτινολογικής Εταιρείας με 7σέλιδο Υπόμνημα και στις δύο πλευρές, με σκοπό να μελετηθούν και να τοποθετηθούν σαν πρόνοιες ή κανονισμοί επί των νομοσχεδίων πριν ψηφιστούν στην Βουλή.

Οι εισηγήσεις της Ακτινολογικής Εταιρείας Κύπρου, επικεντρώθηκαν στη χρήση και διαχείριση της απεικόνισης στη Διαγνωστική και Επεμβατική Ακτινολογία, τις παραπομπές, ώστε να αποφευχθεί η υπερβολική ζήτηση και κατάχρηση με επακόλουθο υπερβολικές δαπάνες, στη μεθοδολογία ελέγχου για τη διασφάλιση ποιότητας και οικονομικής βιωσιμότητας όπως έχει υιοθετηθεί και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, στηριζόμενη άμεσα σε νομοθεσίες για τα κριτήρια ποιότητας, την επιστημονική εξειδίκευση, τον απαραίτητο εξοπλισμό, στην ορθολογιστική χρήση και τον έλεγχο της αντικαταβολής των απεικονιστικών πράξεων της Ακτινολογίας, όπως και τους μηχανισμούς ελέγχου στην εφαρμογή τους. Επίσης, πρόνοιες για την ακτινοπροστασία πολιτών και εργαζομένων.

Τα σημεία στο Υπόμνημα

Μερικά από τα σημεία που έθιξε η Ακτινολογική Εταιρεία στο Υπόμνημα της είναι τα εξής:

Α. ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΣΥ

1. Για τη σωστή άσκηση της Ακτινολογίας, όλα τα Ακτινολογικά Κέντρα θα πρέπει να έχουν υπεύθυνο Ακτινολόγο που θα λογοδοτεί έναντι του νόμου ειδικά για θέματα δεοντολογίας , κάτι που τώρα δεν εφαρμόζεται στην Κύπρο σε αντίθεση με άλλες χώρες της Ευρώπης.

2. Προστασία του κοινού από την ιονίζουσα ακτινοβολία ειδικά στα Κέντρα που δεν ελέγχονται από Ακτινολόγους.

3. Καθορισμός κωδικοποίησης Ακτινολογικών ιατρικών πράξεων = Cover procedure terminology (CPT) + έκθεση πόρισμα, Κοστολόγηση και Αποζημίωση Ακτινολόγων για κάθε Ακτινολογική πράξη.

4. Το ολικό ποσό αποζημίωσης των ακτινολογικών πράξεων που θα υπολογιστεί στα πλαίσια του σφαιρικού προϋπολογισμού του ΓΕΣΥ με απαραίτητη προϋπόθεση η σωστή ποσοτική καταμέτρηση του είδους και αριθμού του συνόλου των ακτινολογικών πράξεων Παγκύπρια, γεγονός που θα προωθήσει σύντομα με συγκεκριμένο ερωτηματολόγιο που ετοιμάζει σε συνεργασία με τον ΠΙΣ.

5. Καθορισμός στα DR6´s της αμοιβής του ιατρού ακτινολόγου σαν ακτινολογική πράξη (διαγνωστική ή επεμβατική Ακτινολογία) International coding of diseases

6. Εφαρμογή των κριτηρίων παραπομπής σε ακτινολογικές εξετάσεις.

*Εφαρμογή της οδηγίας ΕΕ για κριτήρια παραπομπής διαγνωστικών εξετάσεων.

*Εναρμόνιση της Κυπριακής Νομοθεσίας με την Ευρωπαϊκή π.χ. εφαρμογή και στην Κύπρο της οδηγίας της Ε.Ε.

7. Α. Αυστηρός έλεγχος εφαρμογής της υπάρχουσας νομοθεσίας [Ο περί Προστασίας από Ιονίζουσες Ακτινοβολίες Νόμος του 2002 (N. 115(I)/2002)] και τροποποίηση συμπλήρωση και εκσυγχρονισμός αυτής (ιδιαίτερα στα θέματα σχετικά με τις εκάστοτε αδειοδότησεις), ώστε να αναλάβει τον καθοριστικό ρόλο στα καθαυτό θέματα αρμοδιότητας του το Υπουργείο Υγείας (Συναρμοδιότητα). Αυτό θα αποτελέσει την θωράκιση και την πλέον ορθή και σοβαρή εξασφάλιση εφαρμογής της Νομοθεσίας στη πράξη.

Β. Ακτινοπροστασία στη Κύπρο-Νομοθεσία εφαρμογή και έλεγχος-Πλήρης εναρμόνιση με το Κοινοτικό κεκτημένο. Συμμετοχή και ενεργός ρόλος της Ακτινολογικής Εταιρείας Κύπρου, ως άμεσα επηρεαζόμενων και ενδιαφερομένων, με σκοπό την από κοινού με τους αρμόδιους φορείς (Υπουργείο Υγείας-Εργασίας) δρομολόγηση άμεσα μιας ολοκληρωμένης και κατάλληλα μελετημένης στρατηγικής παρέμβασης, που θα αφορά το παρόν και το μέλλον της Ακτινοπροστασίας στη Κύπρο.

Γ. Ενεργοποίηση στη πράξη του Συμβουλίου Ακτινοπροστασίας και Πυρηνικής Ασφαλείας και επιτέλεση του σοβαρού του ρόλου.

Δ. Πλήρης εναρμόνιση νομοθεσίας με τις Ευρωπαϊκές οδηγίες 2013/35/ΕΕ και 2013/59/ΕΥΡΑΤΟΜ.

Ε. Δημιουργία και δημοσιοποίηση λεπτομερούς Αρχείου με τα αδειούχα διαγνωστικά κέντρα, καθώς επίσης και αρχείου των εγκεκριμένων ακτινολογικών μηχανημάτων από τον Κλάδο Ακτινοπροστασίας του Υπουργείου Εργασίας (Υπηρεσίας Ελέγχου και Επιθεώρησης για Ακτινοβολίες του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας).

Πρέπει να έχουν τα απαραίτητα πιστοποιητικά και να υπόκεινται σε ελέγχους, βάση των νόμων της Δημοκρατίας. Πρέπει να αναγράφεται εάν το μηχάνημα είναι καινούργιο ή μεταχειρισμένο. Εδώ πρέπει να μπουν οι κανονισμοί εισαγωγής μεταχειρισμένου ιατρικού εξοπλισμού (ιατρικού εξοπλισμού ακτινολογικών μηχανημάτων κτλ). Τα μεταχειρισμένα μηχανήματα θα πρέπει να έχουν FDΑ approval όπως γίνεται στη Αμερική.

Β. Αυτονόμηση Νοσηλευτηρίων

Τρόποι λειτουργίας και αναβάθμισης των Ακτινολογικών τμημάτων σε κάθε νοσηλευτήριο.

1.Γενικότερα θέματα, καίριας σημασίας, που δεν έχουν διευκρινιστεί, όπως: Η οργανωτική δομή και ο κατ’ επέκταση τρόπος λειτουργίας των διάφορων κλινικών, η διαδικασία λήψεως αποφάσεων για αποτελεσματική και ομαλή διεκπεραίωση των εργασιών, το καθεστώς εργοδότησης και πως αυτό διαφοροποιείται από το υφιστάμενο.κ.α.

2. Καθορισμός της αμοιβής του Ακτινολόγου μέσα στα DRGs, και σε κάθε Ιατρική Διαγνωστική/Επεμβατική πράξη, παρόλο που ο Ακτινολόγος θα πληρώνεται με μισθό.

3. Κίνητρα προς ιατρούς για πλήρη χρήση της Υποδομής, προς αύξηση της αποδοτικότητας και ποιότητας για να είναι ανταγωνιστικά.

4. Μηχανισμοί ελέγχου της αποδοτικότητας και παραγωγικότητας των υπαλλήλων

5. Συνολικός προϋπολογισμός για τα ακτινολογικά κέντρα κάθε Νοσηλευτηρίου ξεχωριστά (τεχνολογικός εξοπλισμός, συντήρηση και ανανέωση, μισθολόγια)

6. Ανάπτυξη Εξειδικευμένων μονάδων κλιμικών

α. Στα Ακτινολογικά τμήματα που άπτονται της ειδικότητας όπως: Επεμβατική Ακτινολογία και Επεμβατική Νευροακτινολογία στο Γ.Ν. Λευκωσίας, MRI στο Γ.Ν. Λεμεσού, κ.α.

β. Διεπιστημονικά Κέντρα Αριστείας με κλινικές που απαιτούν εξειδικευμένες Ακτινολογικές πράξεις όπως: Κέντρο μαστού, Μονάδα αντιμετώπισης εγκεφαλικών επεισοδίων κ.α.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











470