Ο Υπ. Υγείας συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας


Παμπορίδης: «Το προσωπικό ασφαλείας το οποίο δεν απεργεί πρέπει να εργάζεται και να προσφέρει υπηρεσίες προκειμένου να αντιμετωπιστούν όλα τα έκτακτα και επείγοντα περιστατικά».

Ευρεία σύσκεψη διεξήχθη σήμερα το απόγευμα στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, μετά την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου όπως όλα τα περιστατικά των προγραμματισμένων χειρουργικών επεμβάσεων από τις 15 Μαρτίου και εντεύθεν, παραπεμφθούν στον ιδιωτικό τομέα ως αποτέλεσμα της απεργίας των νοσηλευτών στα δημόσια νοσηλευτήρια.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας:

Η σύσκεψη διεξήχθη υπό τη διεύθυνση της Γενικής Διευθύντριας, του Διευθυντή Ιατρικών Υπηρεσιών και Υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας και του Διευθυντή των Νοσηλευτικών Υπηρεσιών, στην παρουσία όλων των Διευθυντώντων επαρχιακών δημόσιων νοσηλευτηρίων και των προϊσταμένων νοσηλευτών των νοσοκομείων.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της σύσκεψης, ο Υπουργός Υγείας Γιώργος Παμπορίδης ανέφερε ότι η σύσκεψη έγινε προκειμένου να εξεταστούν όλα τα ζητήματα που αφορούν στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν από τη συνεχιζόμενη απεργία των νοσηλευτών. «Δόθηκαν συγκεκριμένες κατευθύνσεις και διευκρινήσεις και εξηγήθηκε περαιτέρω ο τρόπος διαλογής και παραπομπής στον ιδιωτικό τομέα όλων εκείνων των περιστατικών, τα οποία είναι προγραμματισμένα ή ήταν προγραμματισμένα από την έναρξη της απεργίας και εντεύθεν, προκειμένου να εξυπηρετηθούν όλοι εκείνοι οι ασθενείς που είχαν προγραμματισθεί για χειρουργική επέμβαση και δεν μπόρεσαν να λάβουν τη συγκεκριμένη υπηρεσία ως αποτέλεσμα της απεργίας», όπως ανέφερε.

Περαιτέρω, σημείωσε ο Υπουργός, εξετάστηκαν όλα τα άλλα ζητήματα που αφορούν στον τρόπο κάλυψης των θέσεων του προσωπικού ασφαλείας και κυρίως τα ζητήματα εξυπηρέτησης των εκτάκτων και επειγόντων περιστατικών, για να προσθέσει ότι «το προσωπικό ασφαλείας το οποίο δεν απεργεί πρέπει να εργάζεται και να προσφέρει υπηρεσίες προκειμένου να αντιμετωπιστούν όλα τα έκτακτα και επείγοντα περιστατικά».

Ερωτηθείς κατά πόσον υπάρχει αναθεώρηση του στρατηγικού σχεδιασμού του Υπουργείου Υγείας, ο κ. Παμπορίδης σημείωσε πως αυτό που υπάρχει δεν είναι αναθεώρηση του στρατηγικού σχεδιασμού του Υπουργείου, αλλά αναπροσαρμογή. «Οι ανάγκες καθημερινά διαμορφώνονται με διαφορετικό τρόπο αναλόγως των ροών των εκτάκτων και επειγόντων περιστατικών και αναλόγως των εκροών ασθενών που παραπέμπονται στον ιδιωτικό τομέα. Ειδικά σήμερα, μετά την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για παραπομπή όλων των προγραμματισμένων χειρουργικών επεμβάσεων, χρειαζόταν περαιτέρω προσαρμογή για να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν με συγκεκριμένες διαδικασίες αυτοί οι ασθενείς», επεσήμανε ο Υπουργός.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











268