Ο Ιατρικός Σύλλογος της Πάφου συντάσσεται μαζί με τους κυβερνητικούς ιατρούς


«Ο Ιατρικός Σύλλογος της Πάφου συντάσσεται μαζί με τους κυβερνητικούς ιατρούς, οι οποίοι δικαίως με τεκμηριωμένα αιτήματα προσπάθησαν να δώσουν λύσεις σε πολλά προβλήματα, τα οποία ταλανίζουν τον κλάδο», δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων(ΚΥΠΕ), ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάφου, Ευστάθιος Ευσταθίου.

«Φαίνεται», είπε ο κ. Ευσταθίου, «ότι υπάρχει μια παλινωδία, μια καθυστέρηση και μια σκόπιμη προσπάθεια, που στόχο έχει να σκεπαστούν τα προβλήματα και να μπούμε σε ένα ΓεΣΥ χωρίς σαφείς και γερές βάσεις, ώστε ο λαός να έχει ένα ολοκληρωμένο και σωστό σύστημα υγείας».

Ο κ. Ευσταθίου παρατήρησε, επίσης, πως τα κυβερνητικά νοσοκομεία έχουν αποψιλωθεί, οι κυβερνητικοί ιατροί φεύγουν και δεν αντικαθίστανται, ενώ ο φόρτος εργασίας γεωμετρικά αυξάνεται, με αποτέλεσμα το επίπεδο περίθαλψης να έχει πέσει κατακόρυφα εις βάρος του λαού και του δημότη της Κύπρου.

Υπέδειξε παράλληλα, πως είναι γνώστης μέσω του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου ότι οι κυβερνητικοί ιατροί έχουν υποβάλει ένα σωρό αιτήματα, κατά την έκφρασή του, στον Υπουργό Υγείας, ωστόσο, από τα 17 αυτά περιορίστηκαν στα τέσσερα και μέχρι στιγμής δεν έχει ικανοποιηθεί κανένα. Επεσήμανε, ακόμη, πως δεν καταβάλλεται καμία προσπάθεια για τη γεφύρωση των διαφορών. «Η ασθένεια», σημείωσε, «μπορεί να έρθει να χτυπήσει την πόρτα σε καθένα από εμάς, αλλά θα πρέπει να ξέρουμε να στηριζόμαστε σε ένα σύστημα, που θα παρέχει πλήρη και ολοκληρωτική κάλυψη για οποιαδήποτε ασθένεια», προσθέτοντας πως αυτή τη στιγμή όλα είναι αίολα. Ο κ. Ευσταθίου κατέληξε, λέγοντας, πως οι κυβερνητικοί ιατροί είναι ο υπ’ αριθμόν ένας πυλώνας για να στηθεί ένα ΓεΣΥ.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











273