Νέα δεδομένα σε ό,τι αφορά τις μεταθέσεις εργοδοτουμένων αορίστου χρόνου στο Δημόσιο


Η Βουλή ενέκρινε τους κανονισμούς, οι οποίοι εκδίδονται με βάση τις πρόνοιες του περί της Διαδικασίας Πρόσληψης Έκτακτων Υπαλλήλων στη Δημόσια και Εκπαιδευτική Υπηρεσία Νόμου και σκοπό έχουν τη ρύθμιση του ζητήματος των μεταθέσεων των εργοδοτουμένων αορίστου χρόνου των ευρύτερων εναλλάξιμων κατηγοριών.

Ειδικότερα, οι προτεινόμενοι κανονισμοί προβλέπουν τον καθορισμό των κριτηρίων τα οποία θα λαμβάνονται υπόψη από τον Υπουργό Οικονομικών κατά τη λήψη απόφασης για τη διενέργεια μεταθέσεων. Τα κριτήρια αυτά είναι οι περίοδοι που ο υπάλληλος έχει υπηρετήσει εκτός της επαρχίας της μόνιμης διαμονής του, η σύνθεση της οικογένειάς του ή/και άλλα προσωπικά του δεδομένα.

Επιπρόσθετα, για σκοπούς ίσης μεταχείρισης και διασφάλισης της δίκαιης κατανομής του βάρους που υπόκεινται οι υπάλληλοι από τις μεταθέσεις, οι εν λόγω κανονισμοί προνοούν τον καταρτισμό σχεδίων μεταθέσεων για συγκεκριμένες ομάδες των ευρύτερων εναλλάξιμων κατηγοριών.

Σύμφωνα με την εισηγητική έκθεση που συνοδεύει τους κανονισμούς, το Φεβρουάριο του 2014 τροποποιήθηκε ο περί της Διαδικασίας Πρόσληψης Έκτακτων Υπαλλήλων στη Δημόσια και Εκπαιδευτική Υπηρεσία Νόμος και μεταξύ των τροποποιήσεων που επήλθαν στο νόμο αυτό ήταν η διαγραφή του υφιστάμενου άρθρου 4Α αυτού και η αντικατάστασή του με νέο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το εδάφιο (3) του νέου άρθρου 4Α, ο Υπουργός Οικονομικών δύναται να μεταθέτει εργοδοτουμένους αορίστου χρόνου, περιλαμβανομένων και εργοδοτουμένων που απασχολούνται για εκτέλεση διοικητικών και γραφειακών καθηκόντων, από μια επαρχία σε άλλη για κάλυψη άλλης ανάγκης στο ίδιο ή σε άλλο Υπουργείο του ίδιου μισθοδοτικού επιπέδου, λαμβανομένων υπόψη των προσόντων τους, δυνάμει κριτηρίων που θα καθοριστούν με κανονισμούς για το σκοπό αυτό, μετά από γραπτή δεόντως αιτιολογημένη πρόταση του διευθυντή του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού, στην οποία θα περιλαμβάνονται και οι απόψεις των Γενικών Διευθυντών των επηρεαζόμενων Υπουργείων.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











378